بررسی لایه های نفتی ، تشخیص و تفکیک آنها با استفاده از کد محاسباتی MCNP

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نفت،گاز،پالایش وپتروشیمی بارویکردتوسعه ارتباط دولت،دانشگاه وصنعت
  • کد COI اختصاصی: OGPD04_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 667
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر ارجمند

دانشجوی کارشناسی مهندسی نفت ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

یکی از روش های شناسایی لایه های زمین و اکتشاف میادین نفتی، چاه پیمایی هسته ای می باشد.در چاه پیمایی هسته ای اساس کار، سنجش چگالی لایه هایزیر زمین می باشد.در این روش تشخیص و نفکیک لایه ها از یکدیگر بر اساس اخنلاف چگالی آنها صورت می گیرد.درچاه پیمایی هسته ای جسم مورد نظراز یک سو توسط یک منبع انرژی تحت تاثیر امواج رادیواکتیو قرار گرفته و از سوی دیگر امواج برگشتی از داخل جسم توسط یک آشکارساز ثبت و در ادامه نفسیر می شوند.در این مقاله چاه پیمایی هسته ای توسط روش مونت کارلو در نرم افزار MCNP با دو نوع تابش رادیواکتیو، مورد ارزیابی قرارگرفته است. مدلی از یک جسم سنگی، مورد تابش دو دسته از پرتو های رادیو اکتیو گاما و نوترون قرارگرفته است.نتایج حاصله از هر دو آزمایش بررسی شده و مشخص گردید که با استفاده از این روش در نرم افزار MCNP می توان نقاط اتصال لایه ها را به خوبی تشخیص داد و جنس لایه ها را بر مبنای چگالی آنها تعیین کرد.در ادامه با آزمایشی مشابه بر روی لایه های نفتی دارای چگالی متفاوت از هم، ثابت شداز حساسیت این روش می توان جهت تفکیک لایه های نفتی، بر مبنای چگالی، استفاده کرد.

کلیدواژه ها

چاه پیمایی هسته ای، چگالی، MCNP، پرتوهای رادیواکتیو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.