کاهش شدت مصرف انرژی؛ الزام راهبردی در ارتقای امنیت انرژی کشور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نفت،گاز،پالایش وپتروشیمی بارویکردتوسعه ارتباط دولت،دانشگاه وصنعت
  • کد COI اختصاصی: OGPD04_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد صیادی

استادیار گروه اقتصاد انرژی و منابع، دانشکده اقتصاد، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

یونس خداپرست

دانشجوی دکترای اقتصاد نفت و گاز، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

آتنا اسفندیار

کارشناسی ارشد اقتصاد انرژی، دانشکده اقتصاد دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران

چکیده

مدیریت تقاضای انرژی کشور بهرغم اهمیت غیرقابل انکار و ارتباط تنگاتنگ آن با امنیت انرژی، در قیاس با بخش عرضه انرژی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. شاخص شدت انرژی ایران در سال 2015 به صورت درصد از GDP (و بر اساس برابری قدرت خرید) برابر با 0 225 است که از استانداردهای جهانی بسیار فاصله دارد. تداوم روند موجود میتواند تهدید عمدهای بر امنیت انرژی کشور محسوب شود. یافتههای تحقیق بر اساس رویکرد تطبیقی حاکی از آن است که با توجه به شدت فزاینده مصرف انرژیدر کشور به دلیل قیمت واقعی نشده حاملهای انرژی در داخل کشور، بازده پایین فناوریهای تبدیل انرژی، مصرف غیرمنطقی و ناکارآی سوخت و اتلاف فراوان انرژی درزنجیره تولید تا مصرف آن، لزوم بهینه سازی مصرف انرژی در کشور به یک ضرورت تبدیل شده است. در این بین، توجه به راهکارهایی مانند راه اندازی و گسترش سامانه مدیریت اطلاعات مصرف و ممیزی انرژی، کاهش اتلاف زنجیره تولید حامل های انرژی، ارتقای فرهنگ و الگوی مصرف، توسعه و تقویت حلقه ارتباطی دولت، دانشگاه و صنعت در خصوص تحقق سیاست های کاهش مصرف انرژی و بهبود بهره وری انرژی از طریق واقعی کردن قیمت حامل های انرژی در راستای ارتقای امنیت انرژی کشور ضروری است.

کلیدواژه ها

شدت مصرف انرژی، امنیت انرژی، حامل های انرژی، بهره وری انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.