مدل سازی پدیده مخروط شدگی و بررسی عوامل مختلف به وسیله نرم افزار eclipse دریکی از مخازن جنوب غرب ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نفت،گاز،پالایش وپتروشیمی بارویکردتوسعه ارتباط دولت،دانشگاه وصنعت
  • کد COI اختصاصی: OGPD04_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا غلامیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مخازن هیدروکربوری، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

نادیا اسفندیاری

استادیار، گروه مهندسی شیمی، ,واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

چکیده

مخروطی شدن برای توصیف حرکت آب یا گاز به سمت بازه ی تولیدی چاه به کار می رود. پدیده ی مخروطی شدن آب، بیانگر مکانیسم ورود آبموجود در بخش های زیرین سازندهای نفتی به چاه های تولید نفت میباشد. این پدیده، تاثیر بسزایی در کاهش بهره دهی چاه ها و به تبع آن کاهش میزانتخلیه و راندمان بازیافت کلی مخازن نفتی خواهد داشت. تولید زود هنگام آب در چاه هاى تولیدى نفت سبب باقى ماندن مقدار زیادی نفت برداشت نشده در مخزن و در برخی موارد کشتن چاه می گردد. هدف ما در ارایه این مطالعه، انجام مدلسازی و مطالعاتی در رابطه با پدیده ی مخروط شدگی که شاملشناخت این پدیده، مکان وقوع و عوامل تاثیرگزار و مسبب آن، مشکلاتی که این پدیده به وجود می آورد و نحوه ی تاثیرگزاری پارامترهای موثر است. نتایجحاصل از این مطالعه نشانگر تاثیر شدید دبی تولید و طول بازه مشبک کاری بر زمان و میزان مخروطی شدن آب است که با توجه به این موارد و موارد مشابه می توان عمر تولید از هر چاه و نتیجتا تولید نهایی از مخزن را افزایش داد.

کلیدواژه ها

مخروطی شدن، نیروی ثقلی، زمان میان شکن، دبی بحرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.