زیست پالایی لجن نفتی در بندر پتروشیمی ماهشهر در شرایط نیمه صنعتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نفت،گاز،پالایش وپتروشیمی بارویکردتوسعه ارتباط دولت،دانشگاه وصنعت
  • کد COI اختصاصی: OGPD04_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 919
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه غافلی امامی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

علی بقایی

استادیار، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدحسن فضایلی پور

استاد، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهرداد جابری

سرپرست امور HSE شرکت پایانه ها و مخازن بندر پتروشیمی ماهشهر

چکیده

بسیاری از اجزاء لجن نفتی سرطانزا و دارای خاصیت مسمومیت زایی بالا هستند. با توجه به غلظت بالای مواد سمی، دفن نادرست لجن نفتی منجر به آلودگیزیست محیطی، به ویژه آلودگی خاک شده و یک تهدید جدی برای آبهای زیرزمینی محسوب میشود ودر نتیجه اصلاح آنها امری ضروری است. برایدستیابی به این مهم روش زیست پالایی مورد مطالعه قرار گرفت. هدف از این پژوهش بررسی تجزیه زیستی هیدروکربنهای لجن نفتی در شرایط نیمهصنعتی و روند تغییر میزان آلاینده ها با زمان و افزودنی های مختلف بوده است. به این منظور لجن نفتی از شرکت پایانه ها و مخازن بندر پتروشیمی ماهشهر تهیه شد و کود مرغی، لجن فعال تصفیه خانه فاضلاب صنعتی و سورفکتانت به عنوان های مکمل، به منظور تسریع زیست تخریب پذیری لجن نفتی مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان داد که پس از طی 66 روز نمونهایی که حاوی هر سه افزودنی بود با بیشترین تاثیر باعث کاهش 51 11 درصد آلودگی لجن نفتی مورد مطالعه شد. تیمارهایی که تنها حاوی یک مکمل بودند همانند تیمار شاهد (بدون هیچ گونه مواد افزودنی به جز هوادهی) تاثیر کمتری در حدود 28 95 درصد در زیست پالایی لجن نفتی مورد مطالعه داشتند. نتایج این پژوهش بیانگر این بود که عملکرد مکملهای فوق الذکر به تنهایی بالا نبوده و این فاکتورها با یکدیگر کارایی بیشتری در تسریع زیست پالایی لجن نفتی دارند.

کلیدواژه ها

زیست پالایی، لجن نفتی، هیدروکربنهای نفتی، سورفکتانت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.