بررسی چالشهای موجود در نظام برنامه ریزی و مدیریت فضایی شهری و تاثیر آن بر توسعه فضایی شهرهای ایران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان
- کد COI اختصاصی: UOT03_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2558
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری و مدیر کل راه و شهرسازی استان قزوین
کارشناس ارشد معماری و مدیر شهرسازی و معماری اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین
کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری و کارشناس شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی استان قزوین
چکیده
تصور شهر به عنوان سیستمی از مولفه های کالبدی، عملکردی، ارتباطی و سیاسی بر اهمیت ماهیت پویای این پدیده تاکید داشته است. ظرفی که شهروندان و جریان های متاثر از فعالیت هایشان را به عنوان مظروف بر خود جای داده و از آن تاثیر گرفته و تاثیر می گذارد. شهرها در تاریخ، تمدن ساز و راهگشای پیشرفت های جامعه بشری بوده اند. در دوران معاصر، جامعه ایرانی نوعی از شهرسازی را تجربه کرده است که حاصل گذار بسیار سریع از جامعه سنتی به جامعه مدرن بود. حال نیز کشور ما هنوز صنعتی شدن را تجربه می کند، با موج دیگری از جهانی شدن و شکل گیری فضایی از جریان ها رو به رو می باشد. شهرهایی که تحت تاثیر جریان های اطلاعات، قدرت و ثروت شکل می گیرند. به نظر می رسد اینگونه شهرها در آینده، نه تمدن ساز خواهد بود و نه شهروندساز. پاسخ به این پرسش که چه نوع کالبد و فضایی می تواند پاسخگوی نیاز های انسانی باشدکه در دوره تحولات و تغییرات مافوق سریع زندگی میکند، مسیولیت بزرگی بر دوش نخبگان جامعه است. شایسته است، این مساله مورد توجه قرار گیرد که برآیند تعاملات و جریان های شهری (اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی ، محیط زیستی و...) چه فضایی را می تواند درآینده شکل دهد به عبارتی جمله دیوید هاروی نیز بر این واقعیت تاکید می کند که انسان ها در طول تاریخ مقیاس های پیچیده ای از فضا را تولید می کنند تا به فعالیت های خود معنی دهند. پاسخ به این پرسش نیازمند بررسی چالش های موجود در مسیر توسعه جامعه شهری می باشد. چرا که چالش های موجود به عنوان مانعی بر توسعه مطلوب شهرها می باشند که در کنار دیگر عوامل، شکل آینده فضاهای شهری را خلق می نمایند. در واقع فضای شهری برآیندی از تعاملات بین چالش ها و اهداف توسعه می باشد.کلیدواژه ها
نظام برنامه ریزی و مدیریت فضایی، چالش های موجود، توسعه مطلوبمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.