از شار سلجوقی تا آرمان شهر صفوی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی شهرسازی و معماری در گذر زمان
  • کد COI اختصاصی: UOT03_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 836
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهتاب آمیغ

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نایین

پریسا عمیدزاده

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نایین

محمد کریمی بابا احمدی

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نایین

چکیده

معماری در جهان، یکی از بزرگترین جلوههای ظهور یک حقیقت هنری در کالبد مادی بشمار می رود که بر روی دولت ها در تمامی اعصار تاثیر خود را گذاشته است. (محمدی نژاد، م. پاییز83 ،ص59- 58 ( تاریخ، یار جدانشدنی معماری است. ایران، یکی از سرزمین های کهنی است که تاثیرات زیادی بر سایرکشورها گذاشته است. امپراطوری سلجوقیان در ایران هم دوره با قرون وسطی در اروپا که در این زمان سرشار از هنر، معماری، فرهنگ و ... بود. معماری ایرانی به دوران های مختلفی تقسیم می شود که سلجوقی و صفوی را می توان یکی از دوران های هنر زیبای ایرانی دانست. بی گمان شار در دوران سلجوقی و صفوی تفاوت هایی با یکدیگر دارند اما مسلما3 هر دوره تکمیل کننده دوره قبل از خویش بوده است.یکی از شگفتی های این دوران ها، می توان به شهر اصفهان اشاره کرد که از شار سلجوقی تا آرمانشهر صفوی، بی گمان مثال بی مانندی است. شهری که ساختار جدیدش در کنار قدیمی آن پا گرفته است. در این مقاله به تقسیم بندی شهرها بر اساس ورود اسلام و سبک های رازی و اصفهانی و اثرات آنها بر دوره های سلجوقی و صفوی، اشاره می نماید.قسمت بعدی مقاله به موقعیت جغرافیایی، سابقه تاریخی اصفهان و حکومت صفوی و از ویژگی های دوره اصفهان و اصول آن را بیان می کند. نتیجه گیری این مقاله گویای اقدامات انجام گرفته شهرسازی در دوره اصفهان و ارتباط این اقدامات در شهر اصفهان در دوره صفوی می باشد.

کلیدواژه ها

اصفهان، شار سلجوقی، آرمانشهر صفوی، دوره اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.