تحلیل زیباشناسانه ی فضا در هنرومعماری اسلامی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و توسعه اقتصاد شهری
- کد COI اختصاصی: CIVILED03_127
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 582
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه
دکتری معماری ،عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه
چکیده
اصول جهان بینی اسلامی، منبع مهمی برای معماران معناگرای مسلمان برای اقتباس معانی و مفاهیم متجلی در کالبد معماری است. مفاهیمی چون توحید، وحدت در عین کثرت، تجلی پروردگار در عالم خلقت و حرکت دایم در جهان مادی نمونه ای از مواردی هستند که در خلق معماری موثر هستند. معماری اسلامی یکی از بزرگ ترین جلوه های ظهور حقیقت هنری در کالبد مادی است. معماری اسلامی به مثابه یکی از بزرگترین شاخه های هنر اسلامی توانسته است، بخش عظیمی از ویژگی های این هنر را در بستر زمان و در طول دوره های گوناگون نهادینه سازد. هنر و معماری ایرانی برآن شد با جهان بینی جدید، روحی جدید به کالبد شهر، آداب و رسوم و رفتار و اعمال ساکنان خود دمد. این پژوهش با بررسی ویژگی های ذاتی هنر اسلامی و مفاهیم وابسته به زیبایی اسلامی، مولفه های آن را بازشناسایی کرده و سپس با انطباق این مولفه های زیباشناسانه، مفهوم فضا را در هنر ومعماری اسلامی بررسی کرده است. بررسی چگونگی تفاوت ماهوی زیبایی غربی و پارادایم های وابسته به فضا در معماری غربی با ماهیت زیبایی فضا در هنر ومعماری اسلامی هدف اصلی پژوهش بوده است. نتایج پژوهش از انطباق مولفه های زیبایی اسلامی با هنر ومعماری اسلامی ، به مصادیق معمارانه ای که مرتبط با مفاهیم اسلامی و اصول معماری اسلامی بوده اند منجر گردیده است.کلیدواژه ها
هنر اسلامی، زیبایی، فضا، اصول معماری اسلامیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.