کنترل سازه های نامتقارن با میراگرهای اصطکاکی دورانی تحت زلزله های حوزه نزدیک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و توسعه اقتصاد شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVILED03_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 777
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتوسا اسدی راد

مربی گروه عمران، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان

چکیده

در ساختمان های با پلان نامتقارن هنگام وقوع زلزله علاوه بر حرکت جانبی، پیچش نیز تولید می شود. پیچش از عوامل اصلی تخریب سازه های نامتقارن درهنگام وقوع زلزله است. میراگرهای اصطکاکی به دلیل مزایایی مانند مستقل بودن از فرکانس القایی، جلوگیری از رزونانس سازه به دلیل لغزش میراگر و تغییرسختی و فرکانس سازه، مشارکت سختی سازه در کنترل پاسخ سازه گزینه ای مناسب جهت کنترل پاسخ سازه های نامتقارن می باشد. در این مقاله ضمن پرداختن به مفهوم میراگر اصطکاکی و معرفی آن، به کارایی و کاربرد آن در کنترل غیر فعال سازه ها و تاثیر آنها در کاهش پاسخ زلزله در سازه های نامتقارن پرداخته شده است. سازه فولادی قاب خمشی با مهاربند مجهز به میراگر اصطکاکی در یک طبقه به ارتفاع 3 3 3 متر که در هر راستا 3 دهانه دارد مورد بررسی قرار گرفت نتایج به صورت نمودارهایی بر اساس اختلاف تغییرمکان لبه های نرم و سخت بر حسب مرکز بار لغزشی ارایه شد. نتایج نشان داد در صورتی که پارامترهای طراحی با خروج از مرکزیت در حالت بهینه مورد استفاده قرار گیرند، میراگرهای اصطکاکی دورانی توانایی کنترل پیچش سازه های نامتقارن را دارند. بنابراین تعادل پیچشی در سازه نامتقارن به وسیله استهلاک انرژی حاصل از میراگر اصطکاکی قابل کنترل است.

کلیدواژه ها

میراگر اصطکاکی دورانی، اتلاف انرژی، سازه نامتقارن، زلزله های حوزه نزدیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.