ارزیابی ژیوتکنیکی سازه ای مساکن مهر در شهر جدید سهند

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و توسعه اقتصاد شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVILED03_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 469
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید خاکپور

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته عمران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا

مهدی رستگار

استاد دانشگاه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا

چکیده

در تحلیل های سازه، عموما فرض بر این است که خاک زیر شالوده صلب بوده و شالوده به زمین به صورت کاملا گیردار درگیر است، در این فرض نه تنها ازانعطاف پذیری خاک، صرف نظر می شود بلکه به امکان بلند شدگی شالوده از سطح زمین توجهی نمی گردد. در حالیکه اگر اندرکنش خاک و سازه درتحلیل ها در نظر گرفته شود، سیستم جدیدی ناشی از برکنش سازه در تکیه گاه انعطاف پذیر تشکیل خواهد شد که رفتار آن متفاوت با حالت قبل خواهد بود تاآنجا که بعضی از آیین نامه های طراحی لرزهای که در مورد سازه های معمولی به کار میروند، کاهش معینی را در بار استاتیکی معادل برای منظور کردن اثر کنش در حالتی که پی ساختمان صلب در نظر گرفته می شود، مجاز می دانند. نتیجه نتایج تحلیل برای نمونه های F نشانگر این مطلب بود که اولا مکانیزم شکست حاکم بر این نمونه ها شکست کشش قطری می باشد در حالیکه برای نمونه های S شکست درز ملات نیم مشاهده گردید. همچنین در نمونه های F با افمایش مدول الاستیسیته خاک از میمان تغییرمکان جانبی نمونه ها کاسته می شود در حالیکه برای نمونه های S این روند همیشه صادق نبود. در هر دو نمونه F و S با تغییر الگوی بارگذاری از Load1 به Load2 از میمان تغییرمکان جانبی نمونه ها به شدت کاسته می شود به طوریکه برای نمونه های F میزان نسبت این کاهش تغییرمکان از 43 تا 5 درصد بود، و برای نمونه های S میمان نسبت این کاهش تغییرمکان از 60 تا 8 درصد بود. در مطالعه حاضر، به بررسی ژیوتکنیکی سازه ای مساکن مهر در شهر جدید سهند ، با در نظر گرفتن شرایط بارگذاری جانبی و فشاری متفاوت و همچنین مشخصات مختلف خاک زیر دیوار پرداخته می شود و به تاثیر پارامترهای مختلف خاک بر رفتار دیوار بنایی پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

اندرکنش خاک و دیوار بنایی- خاک انعطاف پذیر- بارگذاری جانبی- رفتار دیوار بنایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.