ارزیابی و تحلیل وضعیت پارکهای شهری با استفاده از مدل SWOT (مطالعه موردی: پارک پردیس لاله شهر زاهدان)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و توسعه اقتصاد شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVILED03_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1000
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمودرضا انوری

استاد یار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان،ایران

حبیب الله حاجی حسینی

دانشجوی دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زاهدان، دانشکده علوم انسانی، گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، زاهدان، ایران

چکیده

گسترش شهرنشینی و زندگی شهری همواره مسایل و مشکلات خاصی همچون افزایش تنش ها و فشارهای ناشی از زندگی و اشتغال در کلانشهر ها به همراهبوده است، که این امر مستلزم توجه هر چه بیشتر جهت ایجاد راهکارهایی سودمندانه به منظور بهینهسازی زندگی ساکنان شهرها می باشد. در میان این راهکارها، گذراندن اوقات فراغت در مکان هایی هرچند برای مدتی کوتاه می تواند روح خسسته شهرنشینان را صفایی دوباره بخشید. یکی از مکانهایی که همواره مورد توجه شهروندان بوده پارک های شهری میباشد. فضای سبز شهری یکی از عناصر ساختار شهری است که جزء فضاهای باز شهری به شمار می آید و دارای پوشش گیاهی است. از این فضاها میتوان به عنوان لایه های تنفسی سیستم شهری نام برد که دارای عملکردهای مختلفی مانند زیبا سازی شهر، تعدیل کننده شرایط محیطی و محل گذران اوقات فراغت می باشد. بر این اساس پژوهش حاضر در صدد است تا به ارزیابی و تحلیل پارک لاله زاهدان بپردازد. رویکرد حاکم بر پژوهش توصیفی تحلیلی می باشد. در این راستا یافته های تحقیق بر اساس نقاط قوت و ضعف، فرصتها و تهدیدهای پارک پردیس لاله زاهدان شناسایی و وضع موجود آن با استفاده از مدل SWOT در خصوص عناصر موجود پارک تحلیل شده است. نتایج نشان داد عوامل داخلی موثر بر پارک لاله شهر زاهدان مجوعا 20 مورد می باشد (نقاط قوت 10 مورد و نقاط ضعف 9 مورد) و پس از تعیین ماتریس عوامل داخلی میانگین جمع کل امتیازات وزن های عوامل داخلی نقاط قوت 3 222 و نقاط ضعف 31 67 می باشد. همچنین عوامل خارجی مجموعا 17 مورد (فرصت ها 10 مورد و تهدیدها 7) را به خود اختصاص داده که میانگین جمع کل امتیازات وزن های عوامل خارجی عبارت است از فرصتها 3 011 و تهدیدها 3 184 می باشد. نتایج نشان داد که میانگین کل امتیازات فرصت ها و قوت ها بیشتر از تهدیدها و ضعف ها می باشد و استراتژی کلان، از نوع تهاجمی می باشد.

کلیدواژه ها

فضاها ی سبز، اوقات فراغت، پارک پردیس لاله زاهدان، مدل SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.