نقش و تاثیر بازار چهار راه رسولی بر کالبد شهر زاهدان با استفاده از مدل SWOT
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران،معماری و توسعه اقتصاد شهری
- کد COI اختصاصی: CIVILED03_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1194
نویسندگان
استاد یار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان،ایران
دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری،دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد زاهدان،زاهدان،ایران
چکیده
یکی از ویژگی های بسیار مهم فضای شهری پویایی و تغییر پذیری آن ها است، زیرا که این فضاها عرصه فعالیت های اقتصادی- اجتماعی بوده و به تبع تغییر و تحولی که در چگونگی انجام این فعالیت ها رخ می دهد، تحت تاثیر تغییرات کمی و کیفی شهر، دگرگون می شوند. با وجود پیشرفت های روز افزون تکنولوژی و صنعت و با توجه به افزایش رفاه اجتماعی، شواهد نشان می دهند که مردم اشتیاق به هزینه و صرف درآمدهای اضافی خود را از طریق سیر و سفر و خرید دارند. تجارت به عنوان مهم ترین شکل مبادله اجتماعی، از جمله فعالیت های اصلی انسان است، فعالیتی که منجر به احداث مکان های ویژه ای به نام بازار شده است. وجود بازار و گسترش مراودات اجتماعی در تبیین مفهوم وحدت در هویت شهری کمک شایانی نموده است. بنابراین بازار علاوه بر نقش محوری، از جمله عناصر مهم شهری بوده که که نقش کلیدی در ساختار فضایی کالبدی و توسعه پایدار شهرها ایفا می کند. هدف توسعه پایدار گسترش امکانات و بهبود شرایط زندگی نسل کنونی و نسل های آتی اقشار آسیب پذیر شهری است و وجود بازارها و مکان های تجاری با ظرفیت های که دارند می توانند به عنوان راهکارهای اساسی در توسعه پایدار شهری مطرح شوند. این تحقیق با استفاده از مدل تحلیلی SWOT به ارایه استراتژی و راهبرد در جهت توسعه نقش بازار رسولی می کوشد نگاهی کاربردی به تاثیر بازار رسولی در کالبد شهری زاهدان داشته باشد. از دیدگاه این مدل یک استراتژی مناسب قوت ها و فرصت ها را به حداکثر و ضعف ها را به حداقل ممکن می رساند. برای این منظور نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها در چهار حالت کلی WT, ST, WO, SO پیوند داده می شوند و گزینه های استراتژی از بین آنها انتخاب می شوند.کلیدواژه ها
تاثیر کالبدی بر شهر، چهار راه رسولی، تحلیل SWOTمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.