ارزیابی و تحلیل وضعیت تسهیلات گردشگری مرودشت از دید گردشگرها مورد: مجموعه تاریخی تخت جمشید

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی رویکردهای نوین در برنامه ریزی و توسعه پایدار منطقه ای
  • کد COI اختصاصی: NPRD01_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 620
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم رفیعی

دانش آموخته کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه سیستان و بلوچستان کارشناس شهرسازی حوزه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری شیراز

فرزاد میرزایی

دانشجوی دکتری شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان- مشاور معاون شهرسازی معماری شهرداری شیراز

چکیده

صنعت گردشگری همواره عاملی برای پیشرفت و بهتر شدن اوضاع اقتصادی جوامع و کشورها بوده و می تواند موجب تعاملات اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی و تحکیم ارتباط متقابل و دوستی بین مردم نواحی مختلف را شود. تسهیلات گردشگری تاثیری مستقیم بر افزایش توان اقتصادی منطقه دارد، و به افزایش مدت اقامت و ماندگاری گردشگر در منطقه و رضایت ایشان مبنی بر بازگشت دوباره می انجامد. بر اساس گزارش سازمان جهانی جهانگردی، درآمد بیشتر کشورها از گردشگری در حال افزایش بوده است؛ اما شهرستان مرودشت با وجود دارا بودن مزیت های بالای گردشگری، کمتر توانسته با این رشد، صنعت گردشگری (داخلی و خارجی) خود را متحول سازد. لذا مقاله حاضر با هدف ارزیابی وضعیت تسهیلات موجود مجموعه تاریخی تخت جمشید، متناسب با ظریفت گردشگری مرودشت به دنبال برنامه ریزی خدمات رسانی بهتر برای گردشگران می باشد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی– تحلیلی بوده و اطلاعات مورد نیاز علاوه بر مطالعات کتابخانه ای از طریق تحقیقات میدانی و توزیع پرسشنامه و مصاحبه، گرد آوری و مورد تحلیل و پردازش قرار گرفته است. تحقیق به این شکل است که نخست، میزان رضایت گردشگران از امکانات و خدمات گردشگری منطقه مورد مطالعه ارزیابی شده، سپس به اثرات و مزایای گردشگری از دیدگاه های مختلف پرداخته شده است. نهایتا با پی جویی موانع و نارسایی های موجود، راهکارهای توسعه و گسترش گردشگری در این شهرستان، به منظور بهره گیری هر چه بهتر از جایگاه تخت جمشید در توسعه پایدار منطقه و ایجاد اشتغال و کسب درآمد بالاتر با بهره گیری نتایج حاصل از نظرسنجی از گردشگران ارایه گردیده است.

کلیدواژه ها

گردشگری، برنامه ریزی، تسهیلات، مرودشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.