جهانی شدن شهرها و تاثیر آن بر روند توسعه دیپلماسی شهری در نظام بین الملل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی رویکردهای نوین در برنامه ریزی و توسعه پایدار منطقه ای
  • کد COI اختصاصی: NPRD01_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 649
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه حضرتی

دانش آموخته کارشناسی ارشد بین الملل، دانشگاه علامه طباطبایی

انسیه اعتمادی نیا

دانشجوی دکتری مطالعات منطقه ای دانشگاه تهران و مدرس دانشگاه

چکیده

امروزه در نظام بین الملل، دولت ها تنها بازیگران این نظام به شمار نمی روند. با افزایش تعاملات و ارتباطات بین سازمان ها و نهادهای بین المللی و حتی افراد مختلف در اقصی نقاط جهان، نظام بین الملل شاهد ورود بازیگران جدیدی در عرصه نقش آفرینی است. شهرها از جمله این بازیگران محسوب می شوند و در حال حاضر نقش مهمی را در میان سایر بازیگران ایفا می کنند. با برقراری روابط توسط این شهرها با سایر بازیگران از طریق پدیده ای به نام دیپلماسی شهری روند تعاملات در نظام بین الملل تغییر شکل یافته است. سوال اصلی مقاله این است که جهانی شدن شهرها چه تاثیری بر روند دیپلماسی شهری گذاشته است فرضیه این مقاله به نظر نگارندگان این است که جهانی شدن شهرها با تاکید بر جهان شهرها، برنامه های توسعه دیپلماسی شهری را رونق بخشیده است. از آنجا که جهانی شدن ورود بازیگران مختلف را به صحنه بین المللی میسر ساخته است. از این رو در کنار دولت ها بر نقش آفرینی شهرها بیش از بیش افزوده شده است. حکومت های محلی بازیگرانی هستند که برای مقابله با مشکلات عملی خود با یکدیگر مرتبط اند. از طریق عملکردهای دیپلماسی شهری از سوی حکومت های محلی بی طرف و ثالث، حکومت های محلی کشورهای درگیر می تواند به همکاری در مقابله با این مشکلات، تمرکز بر راه حل های عملی و نه سیاسی گرایش داشته باشند. روش تحقیق در این بررسی توصیفی-تحلیلی بوده و همچنین شیوه گردآوری داده ها و اطلاعات به صورت کتابخانه ای می باشد. این مقاله با تاکید برنظریه نیولیبرالیسم سعی در تبیین تاثیرگذاری و جایگاه پدیده جهانی شدن در روند دیپلماسی شهری و توسعه آن در صحنه بین الملل به عنوان نمودی بارز از همکاری در بین بازیگران غیردولتی دارد.

کلیدواژه ها

جهانی شدن، شهر جهانی، جهان شهر، دیپلماسی شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.