تغییرات تراکم جمعیتی و نظام کاربری زمین در بافت های فرسوده نمونه مطالعه: قلعه آبکوه مشهد
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش ملی رویکردهای نوین در برنامه ریزی و توسعه پایدار منطقه ای
- کد COI اختصاصی: NPRD01_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1035
نویسندگان
استادیار شهرسازی دانشگاه بجنورد
کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای، دانشگاه تهران
چکیده
در این مقاله شاخص های تاثیرگذار بر تغییرات کاربری اراضی محله آبکوه به عنوان یکی از بافت های فرسوده کلانشهر مشهد و تاثیر این تغییرات بر تراکم جمعیتی محدوده مورد بررسی گرفته است. عدم توجه به رابطه نظام کاربری اراضی و تراکم جمعیتی در نوسازی بافت های فرسوده، سبب ایجاد مسایلی چون توسعه های بی برنامه، نفوذ کاربری های ناهمگون و کاهش سرانه های خدماتی در این گونه بافت ها شده است. بدین منظور با استفاده از روش رگرسیون خطی در نرم افزار SPSS به بررسی ارتباط بین متغیرهای استخراج شده ی موثر در تغییر کاربری زمین و تراکم جمعیتی پرداخته و سهم هر یک از متغیرهای مستقل را در تبیین متغیر تراکم جمعیتی به عنوان متغیر وابسته مشخص نموده و پهنه های مستعد تغییر کاربری اراضی با استفاده از نرم افزار GIS در بافت فرسوده آبکوه که به سبب نوسازی، ظرفیت لازم را برای افزایش تراکم جمعیتی داراست مشخص شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که درصد کاربری های تجاری خدماتی و قیمت هر مترمربع آنها با تغییرات تراکم جمعیتی ارتباط مستقیم و معناداری دارد و نشان دهنده این است که توسعه آتی بافت فرسوده آبکوه و تغییرات کاربری زمین متاثر از عوامل اقتصادی بوده و فاقد برنامه ریزی هدفمند می باشد. در نهایت به ارایه راهکارها و سیاست های اجرایی به منظور حذف یا تقلیل اثرات منفی تغییرات ارایه شده است.کلیدواژه ها
تراکم جمعیتی، تغییر کاربری اراضی ، رگرسیون خطی ، قلعه آبکوه مشهدمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.