ارایه مدل بهینه معماری مدارس کشور ایران با رویکرد توسعه پایدار
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش ملی رویکردهای نوین در برنامه ریزی و توسعه پایدار منطقه ای
- کد COI اختصاصی: NPRD01_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 835
نویسندگان
دانشیار و عضو هیات علمی بخش مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه شیراز
دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه شیراز
دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه شیراز
چکیده
معماری پایدار یکی از گرایش ها و رویکردهای نوین معماری است که در سال های اخیر مورد توجه عده زیادی از طراحان و معماران معاصر جهان قرار گرفته است. این معماری که برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار می باشد در پی سازگاری و هماهنگی با محیط زیست یکی از نیازهای اساسی بشر در جهان کنونی است. با گذشت زمان و محوریت یافتن مسایل زیست محیطی در سطح جهانی، یکی از شاخصه های اساسی کشورهای کوشا در حفاظت از محیط زیست، سیاستگذاری در راستای آموزش به عنوان بعد سوم توسعه پایدار است. در دهه های اخیر مفهوم پایداری به یکی از مباحث مطرح در معماری و شهرسازی بدل شده است. این مفهوم با بسط جنبه های مختلف خود به عناوینی همچون پایداری اقتصادی، پایداری محیط زیست و پایداری اجتماعی- فرهنگی می پردازد. هدف از این پژوهش آن است که ضمن معرفی اصول و معیارهای طراحی مدارس با رویکرد پایدار، به طراحی یک مدل مطلوب از مدرسه پایدار بپردازد. بر این اساس ابتدا نقش آموزش و پرورش در توسعه پایدار مورد بررسی قرار گرفته و سپس مدل های مختلف مدارس مبتنی بر رویکرد توسعه پایدار مورد تحلیل قرار گرفته و نتایج به دست آمده نشان داد که در مدل مطلوب مدرسه پایدار، با کاربست اصول و معیارهایی همچون ارتباط با طبیعت، ادراک محیط، تنوع، کل گرایی، کاهش استفاده از منابع جدید ، حفاظت از محیط زیست و... میتوان به طراحی مدارس پایدار پرداخت، مدارسی که ضمن برآورده ساختن نیازهای استفاده کنندگان آموزش، به صرفه جویی در انرژی و حفظ محیط زیست نیز می پردازد.کلیدواژه ها
توسعه پایدار، مدارس پایدار، معماری پایدار، مدلمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.