مقایسه آیات دارالحفاظ بقعه شیخ صفی الدین اردبیل با وادی حیرت از تفکر طریقت و حکمت استفاده در فضا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بین المللی معاصر سازی سنت های معماری اسلامی -ایرانی
  • کد COI اختصاصی: TRADITIONARCH01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 366
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وزیری

بهاره سیدصادقیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

سمیرا طوبی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

چکیده

مجموعه خانقاهی و آرامگاهی شیخ صفی الدین اردبیلی به عنوان یکی از آثار مهم هنری و مذهبی جهانی به خاطر وجود کتیبه هایی با مضامین قرآنی در تزیینات آن برای بررسی اهمی ت طریقت ص فوی و معرفت شناسی در هنرهای اسلامی نمونه بارز کاربرد مفاهیم دینی در هنرهاست. تجلی مضامین قرآنی در هنر مسلمانان در دوره های مختلف، گویای جایگاه هنر مقدس در اشاعه فرهنگ دینی است. از این میان، تذهیب قرآنی و تزیینات در معماری اسلامی را به عنوان دو شاخه هنری، م ی توان مورد تدقیق قرار داد.(صفوی،1392، 46( این مقاله سعی دارد با روش توصیفی و تحلیلی به شناخت دقیق ویژگیهای مراحل هفت شهر عشق عطارو ارتباط آن را با شکل گیری دارالحفاظ مجموعه شیخ صفی الدین بکاود. برای دستیابی به سوال مقاله ی حاضر، در ابتدا مراحل هفت شهر عشق مورد مطالعه قرار میگی رد و در ادامه به شنا خت و معان ی آی ات دارالحفاظ مجموعه شیخ صفی الدین اردبیلی پرداخته میشود. در گام بعدی ارتباط یا عدم ارتباط میان ای ن دو حوزه بر پایه شواهد و مستندات موجود مورد بررسی واقع خواهند شد.

کلیدواژه ها

قران کریم ،هفت شهر عشق ،دارالحفاظ ،بقعه شیخ صفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.