اهمیت حفظ و نگهداری تالابها درجهان و تالاب بین المللی انزلی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی مدیریت و مهندسی تالاب
- کد COI اختصاصی: WETLANDC02_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1602
نویسندگان
کارشناس دانشگاه محیط زیست و مدرس دانشگاه علمی کاربردی
رییس گروه بخش هوا دفتر پایش سازمان حفاظت محیط زیست
معاون دفتر پایش سازمان حفاظت محیط زیست
چکیده
تالاب ها ناحیه ای از مظاهر طبیعی و خدادادی می باشند که خاک آن در روند پیدایش ، توسط آبهای سطحی و زیرزمینی اشباع شده و در طی یک دوره کافی و شرایط عادی محیطی تشکیل شده است از شاخص های پر اهمیت آن توالی زیستیمی باشد. این مجموعه دارای جوامعی از گیاهان و جمعیت هایی از جانوران ویژه است که امکان سازگاری در چنین نقاطی را دارند. تالاب ها با محیط زیست های آبی عمیق از نظر هیدرولوژیکی و خصوصیات فیزیکوشیمیایی با هم متفاوت می باشند.قریب شش درصد از کره زمین را تالاب ها تشکیل می دهند . تالاب ها با قابلیت زادآوری ، نقش مهمی در بقای گونه های بیشماری از گیاهان و جانوران وابسته به خود ایفا نموده و ذخیره گاه مهمی برای انبوه پرندگان، خزندگان، دوزیستان، ماهیان و بی مهرگان می باشند . درسال 1971 معاهده ای بین المللی تحت عنوان کنوانسیون رامسر تشکیل گردید که در این کنوانسیون فهرستیاز تالاب های مهم جهان تهیه شده است و در این فهرست بریتانیا با 164 تالاب از لحاظ تعداد تالاب و کانادا با 130 هزار کیلومترمربع از لحاظ وسعت ثبت گردیدند . یکی از شروط ثبت نام تالاب در این کنوانسیون پذیرا بودن حداقل 20 هزار پرنده مهاجر در سال است. و به دلیل تجمع تنوع زیستی حفاظت و نگهداری تالاب بین المللی و با ارزش انزلی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد در این مقاله علل کاهش پرندگان ، آبزیان و پستانداران در تالاب انزلی مورد بررسی قرار گرفته است .کلیدواژه ها
تالاب ، کنوانسیون رامسر ، تنوع زیستی ، تخریب اکوسیستممقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.