بررسی تشکیل دانه و میوه در تلاقی های دو طرفه زرشک بی دانه و ژنوتیپ های وحشی زرشک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 46، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JHS-46-2_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 898
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رضائی

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهرود

احمد بالندری

استادیار پژوهشکده گروه صنایع غذایی مشهد

چکیده

در این پژوهش طی سه سال متوالی (1389-1391) یک سری تلاقی های دو طرفه بین ژنوتپپ های وحشی زرشک و زرشک بی دانه باغی انجام گرفت و میزان تشکیل دانه و میوه در این تلاقی ها بررسی شد و سپس بقای دانهال ها در سیستم های کشتی ارزیابی شد. نتایج نشان دهنده اثر معنا دار ژنوتیپ دانه گرده در درصد تشکیل میوه، دانه و میوه های دانه دار زرشک باغی بود . دانه گرده ژنوتیپ R2N1 به ترتیب با 46 و 2/22 درصد تشکیل میوه و دانه گرده ژنوتیپ R4N1 با 69 و 22/20 درصد تشکیل میوه و دانه کمترین و بیشترین میزان را داشتند. همچنین اختلاف معناداری بین ژنوتیپ ها در درصد تشکیل میوه، دانه و میوه های دانه دار هنگام گرده افشانی با دانه گرده زرشک بی دانه وجود داشت. نتایج این پژوهش نشان می دهد که دانه های گرده زرشک بی دانه باغی کارایی لازم در تشکیل دانه در ژنوتیپ های وحشی زرشک را دارند و پدیده نرعقیمی در زرشک باغی وجود ندارد. نتایج بررسی میزان بقای دانهال ها نشان داد که کشت بهاره دانه در بستر کوکوپیت مخلوط با کمی پرلایت در زیر سیستم میست به میزان قابل توجهی درصد بقای دانهال ها را افزایش می دهد.

کلیدواژه ها

بقای دانهال، دانه گرده، گرده افشانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.