تأثیر بسته بندی با اتمسفر تعدیل یافته در طول دوره ی انبار بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی هلوی رقم زعفرانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 44، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JHS-44-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام بهروزی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

یونس مستوفی

استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

ذبیح اله رمانی

استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

اسحاق رنجبر

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

هلوی رقم زعفانی یکی از میوه های مهم بومی ایران است. این میوه بسیار فسادپذیر است و ماندگاری کمی دارد. در پژوهش حاضر تأثیر بسته بندی در اتمسفر تعدیل یافته با سه ترکیب گازی (2O2 درصد + 10CO2 درصد و 2O2 درصد + 5CO2 درصد و Air) و دو نوع پوشش پلاستیکی ( پلی اتیلن بادانسیته ی کم و پلی پرولین ) بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی انبارمانی هلوی رقم رعفرانی در طول 9 هفته انبار مطالعه شد. میوه ها بعد از بسته بندی در سردخانه در دمای 1 درجه سانتی گراد با رطوبت نسبی 90 درصد نگهداری شدند. هر هفته میوه های بسته بندی شده از انبار خارج شدند و به دنبال 24 ساعت نگهداری در دمای اتاق، از نظر فاکتورهای مختلف کیفی از قبیل کاهش وزن، سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول، اسید قابل تیتراسیون، pH، ویتامین ث، اتیلن تولید شده و شاخص TSS/TA میوه ی اندازه گیری شده قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در طول انبارداری سفتی، TA و ویتامین ث کاهش و بقیه ی فاکتورها افزایش یافتند. پوشش پلی اتیلن TA، pH و ویتامین ث را بهتر از پوشش پلی پروپیلن حفظ کرد. در حفظ سفتی میوه و TSS پوشش پلی پروپیلن بهتر بود. ترکیب گازی (2O2 درصد + 10CO2 درصد ) در حفظ سفتی، TA، pH و شاخص TSS/TA بهتر از ( 2O2 درصد + 5CO2 درصد ) بود و بین ترکیبات گازی از نظر محتوای ویتامین ث اختلاف معنادار وجود نداشت. ولید اتیلن در ترکیب گازی ( 2O2 درصد + 10CO2 درصد ) کمتر از سایر تیمارها بود. در مجموع پوشش پلی اتیلن با ترکیب گازی ( 2O2 درصد + 10CO2 درصد ) سبب حفظ بهترل فاکتورهای کیفی TA، pH ویتامین ث و شاخص TSS/TA میوه ی هلوی رقم زعفرانی شد.

کلیدواژه ها

پوشش پلاستیکی، کیفیت، عمر انبارمانی، ویتامن ث

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.