اثر هومیک اسید بر برخی از خصوصیات کمی و کیفی چمن اسپیدی گرین

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه علوم باغبانی ایران، دوره: 42، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JHS-42-4_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نغمه دانشور حکیمی میبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد و استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

محسن کافی

دانشجوی کارشناسی ارشد و استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج

علی نیکبخت

استادیار، دانشگاه صنعتی اصفهان

فرهاد رجالی

استادیار مرکز تحقیقات خاک و آب کشور

چکیده

امروزه استفاده از تحریک کننده های زیستی مانند ترکیبات هوموسی در مدیریت چمن مرسوم شده است. از اهداف استفاده از این ترکیبات، افزایش استقرار چمن و تحریک آن به تحمل تنش است. هدف از انجام این آزمایش مطالعه تأثیر هومیک اسید بر بهبود برخی از فاکتورهای رشدی چمن بود و به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در شرایط کنترل شده اجرا شد. بذرها در گلدان های پلی اتیلن کشت شدند و بعد از استقرار گیاهان با محلول آماده شده هومیک اسید از نوع لئوناردیت در غلظت های 0، 100، 400 و 1000 میلی گرم در لیتر به صورت ماهیانه اسپری شدند. تا نه هفته بعد از زمان شروع تیمار صفاتی همچون ارتفاع، وزن تر و خشک، برخی عناصر ماکرو و میکرو کیفیت ظاهری نمونه ها مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد هومیک اسید در غلظت های 100 و 400 بهتر از غلظت 1000 میلی گرم در لیتر عمل کرد. غلظت های 100 میلی گرم در لیتر بر صفات وزن تر، خشک و کیفیت ظاهری و 400 میلی گرم در لیتر بر میزان آهن و پتاسیم تأثیر معنی داری داشتند. دو غلظت 400 و 1000 میلی گرم در لیتر هومیک اسید با گذشت زمان تأثیر بهتری بر میزان جذب عنصر روی داشتند. هیچ کدام از غلظت ها تأثیری بر مقدار فسفر نداشتند. همچنین افزایش در میزان غلظت هومیک اسید موجب کاهش در میزان ارتفاع شد.

کلیدواژه ها

هومیک اسید، جذب عناصر، کیفیت ظاهری، ارتفاع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.