مبنای تفاوت مجازات ها و اجرای آن ها براساس معیار جنسیت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات علوم سیاسی، حقوق و فقه، دوره: 1، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_PSLJ-1-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم نظر زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علوم و تحقیقات واحد اراک

چکیده

جنسیت به شکلهای مختلفی در حقوق کیفری ایران تأثیرگذار بوده است به طوری که باعث ایجاد تفاوتهایی در حقوق زن و مرد شده است. در این پایان نامه تلاش بر این است که مبنای این تأثیرگذاری و تفاوت گذاری در قوانین ماهوی و شکلی با این پایان نامه، بر تفاوت گذاری هایی که نسبت به زنان ، منفی و غیر طبیعی به نظر میرسد متمرکز شده است. از جمله تفاوت در سن مسؤولیت کیفری پسران و دختران و یا در خصوصی میزان و نحوه اعمال مجازاتهای جنایات عمدی و غیرعمدی از جمله جنایات بر نفسی (قتل) و جنایات بر اعضا و در همین زمینه به بررسی ماده ی 630 قانون مجازات اسلامی که در آن قانونگذار قتل زن توسط همسرش را موجبی برای اعمال مجازات اصلی (قصاصی) مرد نمیداند پرداخته ایم و در همین راستا به بررسی ماده 220 قانون مجازات اسلامی در پی یافتن علت معافیت پدر از مجازات اصلی (قصاصی) در خصوص قتل عمدی فرزند و عدم استحقاق مادر در استفاده از این معافیت بودهایم. با عنوان تأثیر جنسیت در نظام کیفری به بررسی ارتباط و تأثیر جنسیت در نظام کیفری ایران و نیز ذکر جرم انگاریهای ویژه می پردازیم. با عنوان تأثیر جنسیت و مبنای آن بر تعیین کیفر اختصاص دارد و به بیان تفاوت گذاری ها و مبنای آن در میزان و نحوه ی اعمال مجازاتها. آثار سوء مرتبط بر آنها را بررسی می کنیم. با عنوان تأثیر جنسیت در مرحله ی اجرای مجازاتها به بررسی تفاوتها در اجرای احکام کیفری و در پایان سعی نمودهایم به نتایج و راهکارها در خصوصی مباحث مربوطه بپردازیم. لازم به ذکر است اگر در مباحث طرح شده در تحقیق نقد و نظری نسبت به مبانی فقهی و نظریات رایج میان فقها به عمل آمده و یا به اسناد بینالمللی استناد شده منظور تخطئه احکام شرعی و پذیرش بی قید و شرط مقررات بینالمللی نیست. هدف عمده نقد مقررات و رویههای نادرست و ضرورت تحول و اصلاح قانون با عنایت به مقتضیات زمان و مکان می باشد.

کلیدواژه ها

جنسیت، تفاوت،مردان، زنان، مجازات، اجرای احکام مجازات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.