شناسایی پوتی ویروس غالب در مزارع ذرت استان تهران و بررسی پارهای از خصوصیات آن

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: دو فصلنامه دانش گیاه پزشکی ایران، دوره: 40، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPPS-40-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا محمدی

مربی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین

مینا کوهی حبیبی

استادیار و دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

غلامحسین مصاحبی محمدی

استادیار و دانشیار، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

طی فصل زراعی سال 1382 تعداد 231 نمونه برگی از ذ رت های آلوده به ویروس و دارای علایم موزائیک و در مواردی علایم موزائیک همراه با کوتولگی، از مزارع ذرت مناطق مختلف استان تهران جمع آوری گردید. با استفاده از آنتی سرم های پلی کلونال چهار پوتی ویروس SrMV،SCMV ،MDMVوJGMV بر روی نمونه ها آزمونهای سرولوژیکی DIBA ،DAS-ELISA و TPIA انجام گردید. در پایان، تمامی نمونه ها با آنتی سرم ویروس موزائیک نیشکرSCMV واکنش قوی بروز دادند و واکنشی با آنتیسرم سه پوتی ویروس دیگر مشاهده نگردید. نمونه ها در بافر فسفات پتاسیم 0/1 مولار 7ph حاوی 2 درصد پلی وینیل پایرولیدون PVP عصاره گیری و جدایه ها در گلخانه بر روی ذرت شیرین رقم 403 پارس و سورگوم دانه ای رقم کیمیا مایهزنی و تکثیر گردیدند. در آزمون های سرولوژیکی مجدد بر روی گیاهان مایه زنی شده نیز تنها حضور SCMV در آنها محرز گردید در مطالعه دامنه میزبانی جدایه های منتخب SCMVبه روی Pennisetum americanum ،Panicum miliaceum ،Avena sativa Setaria italica و Hordeum vulgare ،Triticum aestivum منتقل شدند خالص سازی ویروس به روش Minipurification بر روی 2 گرم از بافت گیاهی آلوده انجام و غلظت ویروس خالص و نسبت A260/280 برای آن به ترتیب 11/45 mg/ml و1/2 محاسبه شد. در بررسی الکترون میکروسکوپی به روش تلفیق سرولوژی و الکترون میکروسکوپی ISEM و دکوراسیون با آنتی سرم SCMV پیکره های رشته ای قابل انعطاف SCMV در نمونه ها مشاهده و عکسبرداری انجام شد. با انجام آزمونهای SDSPAGEوWestern blotting بر روی نمونه های گیاهی آلوده و سوسپانسیون های ویروس خالص، وزن مولکولی پروتئین پوششی SCMV در حدود KDa 37-38 بود. آزمون RT-PCR با استفاده از جفت پرایمر SCMVF3 و SCMV R3 انجام گرفت و قطعات تکثیر یافته در حدود 900 bp بودند که تاییدی مضاعف بر حضور ویروسSCMV در نمونه ها بدست آمد. بر اساس تحقیق حاضر ویروس موزائیک نیشکر پوتی ویروس شایع و غالب و عامل اصلی موزائیک و موزائیک کوتولگی در مزارع ذرت استان تهران می باشد

کلیدواژه ها

پوتی ویروس، ذرت، ویروس موزائیک نیشکر، الایزا، استان تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.