تاثیر جدایه هایTrichoderma در تحریک رشد گیاه گندم
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دو فصلنامه دانش گیاه پزشکی ایران، دوره: 39، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_IJPPS-39-1_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 546
نویسندگان
کارشناس ارشد بیماری شناسی گیاهی، سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی
استادیار گروه گیاهپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا همدان
چکیده
در این تحقیق، تاثیر جدایه های مختلف تریکودرما شامل Trichoderma Virens T65،T. virens T90،T. virens T96،T. virens T122،T. brevicompactum T146،T. koningiopsis T149،T. viridecens T150،T. koningii T77 و دو محصول بیولوژیک تجاری تریکودرمینبی و سابتیلین در تحریک رشد گیاه در قالب طرح کاملا تصادفی به روش پوشش بذری در گلخانه بررسی شد. مایه تلقیح جدایه های تریکودرما به طور متوسط 107 کنیدیوم روی سطح هر بذر استفاده گردید. شاخصهای وزن خشک ریشه ها و اندام هوائی جهت ارزیابی تیمارها استفاده شد. تیمارهای T149 ،T146 ،T122 ،T96 ،T90 مخلوط جدایه ها، تریکودرمین بی و ساب تیلین در سطح معنی داری باعث تحریک رشد گیاه گندم شدند و وزن خشک ریشه را به ترتیب به میزان 7/7،13/2،8/6،9/6،8/2،10/7،11/1،11/1درصد و وزن خشک اندام هوائی را به ترتیب به میزان 7/7 ،9/3،8/5،9،8/2،9/5،8/9و8/3 درصد نسبت به شاهد افزایش دادند. تاثیر جدایه های تریکودرما در افزایش رشد گیاه و توام شدن آن با اثرات آنتاگونیستی جدایه های تریکودرما روی عوامل بیماری زا شرایطی فراهم میکند تا با استفاده از این آنتاگونیست و سایر عوامل مفید در سطح اقتصادی محصولاتی سالم و عاری از باقیمانده آفت کش ها تولید شودکلیدواژه ها
وزن خشک ریشه و اندام هوائی، هورمون، آنتاگونیست و زادمایه شماریمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.