بررسی کارایی فروزن سکشن ضمن کونیزاسیون سرویکس در ارزیابی ضایعات اینترااپیتلیال با درجه بالا

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SJH-16-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه حسن زاده مفرد

استادیار گروه زنان و زایمان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

زهره یوسفی

استاد گروه زنان و زایمان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

نوریه شریفی

دانشیار گروه پاتولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

صدیقه آیتی

دانشیار گروه زنان و زایمان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چکیده

مقدمه و هدف: این مطالعه در بیماران با نئوپلازی های اینترااپی تلیال با گرید بالا، به منظورتعیین کارایی فروزن سکشننمونه های کونیزاسیون جهت بررسی حاشیه ضایعه و رد کارسینوم انوازیو انجام شد.روش کار: در این مطالعه توصیفی بیست بیمار با نئوپلا زی های اینترااپی تلیال با گرید بالا که همگی تحت کونیزاسیون سرویکس وفروزن سکشن قرار گرفته بودند به صورت مقطعی در حد فاصل فروردین 1387 تا شهریور 1388 وارد مطالعه شدند.خصوصیات دموگرافیک درج شده در پرسشنامه و نتایج حاصل از فروزن سکشن و نمونه های دائمی با یک دیگر مقایسه شد ند و بااستفاده از آزمون های آماری t زوجی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج: نتایج حاصل از فروزن سکشن و سکشن دائمی در 15 مورد( 75 %) کاملاً یکسان بود.از 5 مورد باقی مانده 2 مورد درجه CIN کم تر، 2مورد بیشتر و یک مورد یکسان تلقی گردید . مقایسه این دو دسته نتایج نشان داد که تفاوت معناداری بین این دو گروه وجود ندارد ((Pvalue=0.716) و نتایج این دو با یکدیگر کاملاً مرتبط هستند (CI=95%). نتیجه نهایی : این مطالعه ارزش و دقت تشخیصی فروزن سکشن را در ارزیابی نئوپلازی اینتراپی تلیال با گرید بالا در سرویکس ضمن کونیزاسیون اثبات می کند.

کلیدواژه ها

بدخیمی های داخل اپی تلیال گردن رحم ، فروزن سکشن ، نمونه برداری مخروطی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.