بررسی اثر افزایش مایع داخل وریدی بر طول مدت زایمان زنان اول زا

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 16، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SJH-16-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره اشرفگنجویی

دانشیار گروه زنان و زایمان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان

چکیده

مقدمه و هد ف : کاهش مطلوب سیر زایمان میتواند شیوع سزارین را کاهش دهد. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر افزایشمایعات داخل وریدی بر سیر زایمان در خانمهای باردار نولی پار بود.روش کار : این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور بر روی 180 زن باردار شکم اول با حاملگی ترم37 هفته حاملگی یا بیشتر ) که در مرحله فعال زایمانی بودند، انجام شد . آنها به دو گروه مورد و کنترل تقسیم شدند . )گروه مورد 250ml/h و گروه کنترل 125ml/h سرم رینگر لاکتات دریافت کردند. مدت مرحله فعال و مرحله دوم زایمانی، کل مدت لیبر ، شدت درد بر اساس (VAS (visual analogue scale، میزان نیاز به اکسی توسین،میزان سزارین وآپگار نوزادی بررسی شد.نتایج : هر دو مرحله زایمانی در گروه مورد مطالعه کمتر از گروه کنترل بود (p< 0.005). مدت زمان فاز فعال زایمان 66 دقیقه ومدت زمان مرحله دوم زایمان 20 دقیقه کمتر از گروه کنترل بود . میزان نیاز به اکسی توسین در گروه مورد به طور معنی داری کمتر بود (p< 0.001). شدت درد زایمان و میزان سزارین نیز بطور معنی داری در گروه مورد مطالعه کمتر بود (به ترتیب p< 0/012 و p< 0/001). آنالیز داده ها نشان داد که نوزادان گروه مورد درجه آپگار بالاتری داشتند (p< 0/03). نتیجه نهایی : نتیجه مطالعه نشان داد که افزایش دریافت ما یعات وریدی توسط زنان باردار در طول مدت دردهای زایمانیمی تواند به صورت فاکتوری مستقل سیر زایمان را کوتاه کند و شدت درد زایمانی را کاهش دهد . یر اساس این نتایج توصیهمی شود در صورتیکه منعی برای افزایش دریافت مایعات وریدی برای مادر وجود نداشته باشد به میزان 250ml/h مایع وریدی رینگر لاکتات دریافت کند.

کلیدواژه ها

درد ، زایمان ، هیدارتاسیون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.