بررسی شاخص DMFT مولر نخست دایمی در دانش آموزان 12 ساله شهر همدان در سال 1384

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SJH-14-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره معصوم

استادیار گروه دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان

فرزاد مجرد

استادیار گروه دندانپزشکی کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان

کژال اختری

دکتری حرفه ای دندان پزشکی

چکیده

مقدمه و هدف: شاخص (DMFT (Decay,Missing,Filling Teeth بهترین شاخص همه گیر شناختی پوسیدگی در دندانپزشکی است و بیانگر وضعیت بهداشت دهان و دندان در یک جامعه است که با توجه به آن، می توان به طرح ریزی و اجرای برنامه های پیشگیری و خدمات درمانی برای همه ی افراد جامعه پرداخت . هدف از این پژوهش،تعیین وضعیت شاخص DMFT مولر نخست دایمی (DMF6) در دانش آموزان 12 ساله ی شهر همدان در سال 1384 می باشد. روش کار : دراین مطالعه توصیفی -مقطعی با استفاده از سوند و آیینه و در زیر نور طبیعی، چهار مولر نخست دایمی در 480 دانش آموز 12 ساله ی دختر و پسر از نظر پوسیدگی، پر کردگی و از دست رفتن، معاینه شده و برپایه ی وضعیت آنها DMF6 برای هر فرد به دست آمد . اطلاعات بدست امده توسط نرم افزار spss و با استفاده از ازمون اماری (X(2 و ضریب همبستگی پیرسون انالیز گردید. نتایج: میانگین DMF6 برابر با 1/39±2/17 بود. میانگین DMF6 در دختران (2/22) بیشتر از پسران (2/12) بود. ولی از نظر آماری این تفاوت معنادار نبود. 72/9 درصد از دختران و 72/5 درصد از پسران دارای پوسیدگی به درجه های گوناگون در دندان های مولر نخست دایمی خود بودند. 1/3 درصد از دختران و 2/5 درصد از پسران، حداکثر یک مولر از دست رفته داشتند. از نظر میزان پوسیدگی و میزان دندان های از دست رفته، بین دختران و پسران تفاوت آماری معنادار وجود نداشت. 22/5 درصد از دختران و 11/7 درصد از پسران، دارای پر کردگی در دندان های مولر نخست دایمی خود بودند و این تفاوت، معنادار بود (P< 0.05)26 درصد از کل جمعیت مورد بررسی ، هیچ دندان سالمی نداشتند و تنها 18/8 درصد جمعیت همه ی دندان های مولر نخست آنها سالم بود. میزان 72/7 درصد جمعیت دارای پوسیدگی، 1/9 درصد دارای دندان از دست رفته و 17/1 درصد دارای پر کردگی بودند. نتیجه نهایی : این بررسی نشان داد، که مشکل اصلی جمعیت مورد بررسی پوسیدگی های درمان نشده دندان بود و پوسیدگی دندان، بیشترین سهم را در میزان شاخص DMF6 به خود اختصاص داد.

کلیدواژه ها

دانش آموزان ، دندان آسیا ، شاخص دندانهای پوسیده ، کشیده و پر شده

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.