مقایسه مدت زمان جوش خوردن در شکستگی های تنه استخوان ران با استفاده از دو روش پیچ و پلاک و میله داخل استخوانی فیکس شونده
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 13، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_SJH-13-4_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1125
نویسندگان
استادیار گروه ارتوپدی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
دستیار گروه ارتوپدی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده
مقدمه و هدف : شکستگی استخوان ران یکی از شایعترین شکستگی های ی است که یک ارتوپد با آن مواجه می شود و بعلت اینکهبزرگترین استخوان تحمل کننده وزن می باشد، شکستگی آن همراه با ناتوانی شدید و طولانی مدت می باشد . در سالهای اخیراستفاده از روش میله داخل استخوانی فیکس شونده (closed interlocking intramedullary nail) روش انتخابی درمان این نوع شکستگی ها می باشد که باعث کاهش عوارض و مدت زمان ناتوانی می شود . تاکنون مطالعه ای در کشور ما جهت مقایسه اینروش با روش متداول پیچ و پلاک صورت نگرفته است. بهمین منظور این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه مدت زمان لازمجهت جوش خوردن با استفاده از این دو روش درمانی انجام گرفت.روش کار : این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که در آن 48 بیمار بصورت تصادفی در دو گروه درمانی 24 نفری قرار گرفتندو تحت درمان با دو روش جااندازی باز و ثابت کردن با پیچ و پلاک و جا اندازی بسته و ثابت کردن با میله داخل استخوانی فیکسشونده قرار گرفتند. برای مدت یکسال از نظر مدت زمان لازم جهت جوش خوردن پی گیری شدند. اطلاعات بدست آمده باآزمونهای آماری تی تست و مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج : یافته های بدست آمده در پایان مطالعه بصورت کاهش مدت زمان جوش خوردن در روش میله فیکس شونده (14/4 هفته) نسبت به روش پیچ و پلاک (19/6 هفته) مشخص گردید (p< 0.001). در شکستگی های باز مدت زمان جوش خوردن بطورمشخص افزایش نشان داد (p< 0.02). همچنین بروز عفونت وجوش نخوردن در گروه پیچ و پلاک بیشتر بود.نتیجه نهائی : استفاده از روش میله داخل استخوانی فیکس شونده بعلت کاهش زمان جوش خوردن و ناتوانی و برگشت سریعتربیمار به زندگی فعال قویاً توصیه می گردد . فراهم آوردن امکانات و تجهیزات مناسب این روش جراحی در تمام مراکزی کهاعمال جراحی ارتوپدی در آن انجام می شود کم هزینه تر و مقرون به صرفه تر است.کلیدواژه ها
استخوان ران ، پیچ و پلاک ، جوش خوردن استخوان ، میله داخل استخوانی فیکس شوندهاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.