بررسی رابطه هموسیستئین پلاسما با استروک مغزی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SJH-12-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهردخت مژده

استادیار گروه نورولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان

علیرضا منصف

دانشیار گروه پاتولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان

خسرو مانی کاشانی

عضو هیأت علمی گروه پزشکی اجتماعی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان

چکیده

مقدمه و هدف : سکته مغزی سومین علت شایع مرگ و میر در دنیا است و همچنین بزرگترین علت ناتوانی های طولانی مدتاست. مهمترین راهکار برای تقلیل دادن این بیماری روش جلوگیری است که این مسئله به شناسائی و کنترل همه علت ها وریسک فاکتورهای اصلاح پذیر بستگی دارد . از ریسک فاکتورهای نوظهور که برای سکته مغزی قابل پیشگیری و شاید یک علتبرای این بی ماری باشد هموسیستئین پلاسما است . در این مطالعه فرض شده است که افزایش هموسیستئین پلاسما یک ریسکفاکتور برای همه زیرگروههای استروک می باشد که اترواسکلروز در آن می تواند نقش اولیه داشته باشد.روش کار : این مطالعه از نوع موردی شاهدی است ، شامل ٥٨ بیمار ( ٣٣ مرد و ٢٥ زن) که با استروک به یکی از بیمارستانهایدانشگاهی در همدان مراجعه کرده اند و گروه کنترل شامل ١٠٣ نفر( ٦٠ مرد و ٥٣ زن) با متوسط سنی ٥٠ سال که قبلا سکته مغزینکرده بودند . از هر دو گروه تاریخچه بر مبنای حذف نمودن ریسک فاکتورهای اصلاح پذیر عروقی و همچنین عوامل تأثیرگذاربر غلظت Hcys پلاسما تهیه و سپس نمونه خونهای ناشتا برای بررسی سطح هموسیستئین پلاسما مورد آنالیز قرار گرفت. نتایج : با مقایسه گروه کنترل ، بیماران مبتلا به سکته مغزی نوع ایسکمیک ( ٤٤ نفر ) و نوع خونریزی مغزی ( ١٤ نفر ) سطح توتالهموسیستئین پلاسما بالاتر و این نسبت بیشتر از ١١ میکرومول در لیتر بدست آمد که معنی دار بود.نتیجه نهائی : یک ارتباط معنی دار بین افزایش هموسیستئین پلاسما و همه زیرگروههای سکته مغزی وجود دارد.

کلیدواژه ها

اختلالات مغزی عروقی ، هموسیستئین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.