مقایسه حساسیت و ویژگی سیتولوژی و اندازه گیری فعالیت تلومراز در ادرار به روش Trap Assay جهت تشخیص سرطان مثانه

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SJH-12-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 484
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نصرالله ضرغامی

دانشیار گروه بیوشیمی بالینی مرکز تحقیقات کاربردی دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

بهمن فرشید

استادیار گروه ارولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

سعید صمدزاده

دانشیار گروه ارولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

بهزاد نجمی

دستیار گروه ارولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

چکیده

مقدمه و هد ف : تلومراز یک آنزیم ترانس کریپتازی معکوس است که جهت نامیرایی و سرطانزایی سلولهای سرطانی مورد نیازمی باشد و تشخیص فعالیت تلومراز یک روش امیدوار کننده جهت تشخیص زودرس سرطان مثانه و سایر تومورها می باشد . دراین مطالعه حساسیت دو روش سیتولوژی ادراری و اندازه گیری فعالیت تلومراز در بیماران مبتلا به سرطان مثانه مقایسه گردید.روش کار : در این تحقیق از نوع موردی - شاهدی، تعداد ٣٣ بیمار مبتلا به سرطان مثانه بعنوان گروه مورد و ٣٣ بیمار فاقدسرطان مثانه بعنوان گروه شاهد مراجعه کننده به بخش اورولوژی بیمارستان امام خمینی ارومیه مورد بررسی قرار گرفتند. ازهمه بیماران دو نمونه اولین ادرار صبحگاهی قبل از انجام هر گونه مداخله درمانی گرفته شد تا جهت انجام سیتولوژی ادراری واندازه گیری فعالیت تلومراز بر پایه واکنشهای زنجیره ای پلیمراز و الیزا مورد آزمایش قرار گیرند.نتایج : حساسیت سیتولوژی ادراری در تومورهای درجه یک ٣٠ %، درجه دو ٨٣ % و درجه سه ٥٢ % اندازه گیری شد در حالی کهحساسیت اندازه گیری فعالیت آنزیم تلومراز در تومورهای درجه یک ٨٠ % و در تومورهای با درجه دو و سه ١٠٠ % بود. حساسیتکلی سیتولوژی ادراری نیز 51/5% و حساسیت تلومراز ٩٣ % اندازه گیری شد . همچنین ویژگی تست اندا زه گیری آنزیم تلومراز 87/5% محاسبه گردید. فعالیت آنزیم تلومراز و سیتولوژی ادراری در هیچکدام از بیماران فاقد کانسر مثانه مثبت نبود. نتیجه نهائی : اندازه گیری فعالیت تلومراز در افراد مبتلا به سرطان مثانه نسبت به سیتولوژی ادراری از حساسیت بالاتری برخوردار بوده و یک روش مناسب جهت تشخیص و پیگیری بیماران مبتلا به سرطان مثانه می باشد.

کلیدواژه ها

ادرار سلول شناسی ، تلومراز ، سرطان مثانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.