مطالعه ای مروری بر غشا وبررسی انواع فرایند های جدا سازی غشایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری نوآوری های اخیر در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHCONF03_302
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قنواتی نسب

کار شناس ارشد مهندسی شیمی- صنایع گاز،باشگاه پژوهشگران جوان ونخبگان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد امیدیه، گروه مهندسی شیمی، امیدیه، ایران

مجتبی ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت- اکتشافات نفت ،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد امیدیه، گروه مهندسی نفت، امیدیه، ایران

چکیده

امروزه غشاءها جایگاه ویژه ای در صنایع مختلف پیدا کرده اند و کاربردهای وسیعی در زمینه های گوناگون جداسازی اعم از محلو لهای مایع و گازهای مختلف یافته اند که از آن جمله می توان به کاربرد در صنایع غذایی ، صنایع شیمیایی و پالایشگاهی برای جداسازی گازها، صنعت تصفیه آب و پساب برای حذف آلاینده های گوناگون و داروسازی برای تخلیص فرآیندهای مختلف نام برد.غشا به صورت فازی که اجزای جداشونده خوراک با سرعت های متفاوت از آن عبور می کنند، عمل می کند.آبگریزی ویا آبدوستی غشا حاصل خواص فیزیکی و شیمیایی آن است . در این مطالعه تقسیم بندی غشاها بر اساس معیارهای مختلف آورده شده است تقسیم بندی بر اساس مکانیسم حاکم بر جداسازی ،تقسیم بندی بر اساس شکل هندسی غشا و تقسیم بندی بر اساس جنس غشا ازجمله تقسیم بندی های غشایی هستند که مورد بررسی قرار گرفته است . غشاها با قابلیتهای جداسازی بالا در بسیاری از صنایع، توانسته اند پیشرفت های زیادی داشته باشند. صنایع و کارخانجات، سرمایه گذاری خود را در فرایندهای جداسازی بر روی غشاها متمرکز کرده اند تا معایب سایر روش ها مانند تقطیر و یا استخراج را مرتفع سازند در این تحقیق به بررسی فرایند های مثل میکروفیلتراسیون ،اولترافیلتراسیون ،نانوفیلتراسیون ،اسمز معکوس،الکترودیالیز و چندین فرایند دیگر می پردازیم.

کلیدواژه ها

غشا ،شکل هندسی،فرایند های جدا سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.