تاثیر مهندسی ارزش در مدیریت پروژه مطالعه موردی پروژه های سدسازی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری نوآوری های اخیر در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD03_246
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 893
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی اکبریان

دکترای مهندسی صنایع استادیار مدعو دانشگاه آزاد واحد ساری

ایمان تازیکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت دانشگاه آزاد ساری

چکیده

طرح های عمرانی پیش نیاز توسعه و زمینه ساز صنعتی شدن کشورهای در حال توسعه میباشند. هر ساله بخش عمده ای از درآمدهای ملی کشور صرف سرمایه گذاری در طرح های عمرانی و امور زیربنایی میگردد. مهندسی ارزش متدولوژی ساده و بسیار قدرتمندی است که نزدیک به 7 دهه اخیر در رفع مشکلات پروژهها موفق عمل کرده است . در مطالعات مهندسی ارزش تلاش میشود هزینه های غیر ضروری طرح، شناسایی شده و با تشویق خلاقیت و هم افزایی کارشناسان در کارگاه های مهندسی ارزش، راه حل های خلاقانه برای حداقل کردن هزینه های غیر ضروری و ارتقای کارکرد پروژه مورد نظر و افزایش رضایت مشتری ارائه گردد. در دهه های اخیر کشورهای صنعتی و در حال توسعه و حتی کشورهای همسایه ایران ضرورت استفاده از مهندسی ارزش به منظور صرفه جویی در هزینه ها را درک کرده و با جدیت به دنبال کاهش هزینه های غیر ضروری هستند. یکی از بخش های بزرگ و مهم در صنایع، صنایع وابسته به وزارت نیرو و پروژه های سد سازی میباشد. با توجه به مشکلات کم آبی و شرایط اقلیمی ایران ساخت سد برای تامین آب مورد نیاز برای صنایع مختلف و آب مورد نیاز شرب از اهمیت زیادی برخوردار است. با توجه به پرهزینه بودن پروژه های سد سازی از یک طرف و مشکلات پیش آمده در حین اجرای پروژه های سدسازی، در این کار تصمیم گرفتیم که تاثیر مهندسی ارزش را در مدیریت پروژه های سد سازی مورد بررسی قرار دهیم و به این پرسش پاسخ دهیم که آیا به کمک مطالعات مهندسی ارزش میتوان تا حدودی این مشکلات را برطرف کرد و شاهد افزایش ارزش در پروژه های سد سازی بود. برای دستیابی به این منظور بر اساس داده های گردآوری شده از صحت یا سقم فرضیات حاصل شده SPSS طریق مطالعات کتابخانهای و میدانی و تهیه پرسشنامه، با استفاده از نرم افزار را در جامعه آماری مورد نظر بررسی کردیم.

کلیدواژه ها

مهندسی ارزش، مدیریت پروژه، سد سازی، کاهش هزینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.