جایگاه مدیریت شهری در شناسایی چالش ها و فرصت های نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده شهری مورد مطالعه منطقه 17 شهر تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری نوآوری های اخیر در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: RCEAUD03_227
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا بهراد

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات کرمان تهران ایران

پریسا عباسی مقدم

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه هنر و معماری دانشگاه پیام نور تهران ایران

ایرج منوری

کارشناسی ارشد رشته مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز تهران ایران

لادن فتاحی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره)شهرری

چکیده

شکل گیری برخی از محلات و مناطق شهرهای بزرگ بنا به دلایل متعدد به گونه ای بوده است که با ضوابط و معیارهای شهرسازی و معماری امروز مغایرت داشته و به نوعی وصله ناجور به تن شهرها خصوصا کلان شهرها می باشد. این بافت به مرور زمان فرسوده تر شده و علاوه بر فرسودگی ابنیه، شبکه تاسیسات شهری آنها نیز فرسوده شده و کارکردهای شهری خود را از دست می دهند. دلایل زیادی وجود دارد که مردم ترجیح نمی دهند منازل خود رادر این بافت ها، نوسازی نمایند. نوسازی و بهسازی این نوع بافت ها، توجه و اهتمام ویژه دولت و شهرداری ها وهمکاری مردم را می طلبد. بر همین اساس هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی جایگاه مدیریت شهری در شناسایی چالش ها و فرصت های نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده شهری منطقه17 می باشد. این منطقه بر روی گسل زلزله خیز ری میبا شد که توجه و برقراری امنیت برای مساکن و ساکنین از ضرورت های مدیریت شهری قلمداد میشود. لذا در تحقیق پیشرو با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی قصد داریم که با شناسایی نقاط مثبت و منفی موانع نوسازی و بهسازی شهری به این نتیجه بر سیم که تا چه اندازه طرح ها و برنامه های اجرا شده جهت به سازی و نو سازی شهری در محدوده مورد مطالعه از کارایی و اثربخ شی لازم برخوردار بوده است. و همچنین با شنا سایی نقاط قوت و ضعف مدیریت شهری، گامی در جهت بهبود وضعیت بافت های نابسامان و فرسوده شهری برداریم.

کلیدواژه ها

بافتهای فرسوده شهری، بهسازی و نوسازی، مدیریت شهری، شهرداری منطقه17تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.