مقایسه خطای نمونه گیری دو روش گردآوری داده ها

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: سی و هشتمین کنفرانس ریاضی ایران
  • کد COI اختصاصی: AIMC38_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روشنک علی محمدی

دانشگاه الزهرا

چکیده

تعیین کیفیت نتایج حاصل از آمارگیری ها به دلیل کاربرد گسترده آن ها در برنامه ریزی ها از اهمیت زیادی برخوردار است. برای تعیین میزان دقت در آمارگیری ها لازم است واریانس نمونه گیری (علاوه بر واریانس غیر نمونه گیری) برآورد شود. برآورد واریانس نمونه گیری به طرح نمونه گیری و فرم برآوردگر بستگی دارد. این مقاله ضمن بررسی روش های برآورد واریانس در آمارگیری های پیچیده، به برآورد واریانس نمونه گیری داده های حاصل از دو روش گردآوری داده ها (یعنی روش جاری (تکمیل پرسشنامه) و روش ثبتی) در طرح هزینه و درآمد خانوار می پردازد. بدین منظور واریانس نمونه گیری یک برآوردگر نسبتی در این طرح آماری که دارای طرح نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای است، مدنظر قرار گرفته اسن. دلیل انتخاب برآوردگر مورد نظر در این طرح آماری، از لحاظ فنی پیچیدگی محاسبات و نیز کاربردهای متعدد آن در برنامه ریزی های اقتصادی است. پس از برآورد واریانس های نمونه گیری بر اساس داده های حاصل از دو روش گردآوری داده ها، آزمون مقایسه واریانس ها انجام شده است. این آزمون دقیق تر بودن روش ثبتی را قویا تایید می کند.

کلیدواژه ها

واریانس نمونه گیری، روش جک نایف، آمارگیری های پیچیده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.