ارزیابی وضعیت موجود پرورش شایستگی های پژوهشی در برنامه درسی قصد شده دوره دوم ابتدایی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: ششمین همایش پژوهش های نوین در علوم و فناوری
- کد COI اختصاصی: EMAA06_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 668
نویسندگان
دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی دانشگاه فردوسی
معلم
چکیده
هدف این تحقیق، ارزیابی وضعیت موجود پرورش شایستگی های پژوهشی در برنامه های درسی قصد شده دوره دوم ابتدایی است. روش تحقیق از نوع تحلیل محتوا است. واحد تحلیل، جملات، اشکال، سؤالات و تمرین های کتاب های فوق در نظرگرفته شده است. جامعه آماری شامل، اسناد بالا دستی نظام آموزشی، مجموعه کتاب های راهنمای برنامه درسی دوره دوم ابتدایی و مجموعه کتاب های درسی دوره دوم ابتدایی ) 40 کتاب( است، می باشد که با روش نمونه گیری هدفمند، از بیناسناد بالادستی، سند برنامه درسی ملی که بیشتر از سایر اسناد به شایستگی های پژوهشی توجه نموده است و مجموعهکتاب های راهنمای برنامه درسی و کتاب های درسی دوره دوم ابتدایی شامل بر 40 کتاب انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون های t تک گروهی و وابسته استفاده شد. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که بهطور کلی در دوره دوم ابتدایی، بیشترین میزان توجه به شایستگی های پژوهشی در کتاب علوم تجربی) 31.81 درصد(و کمترین میزان توجه در کتاب قرآن) 3.06 درصد( می باشد. همچنین، بیشترین میزان توجه به شایستگی های پژوهشی بهاستنباط) 10.39 درصد( و کمترین توجه بیان اهداف) 0.68 درصد( بوده است. به طور کلی، در برنامه درسی قصد شده ی ایندوره به شایستگی های خاص) 3.06 درصد( کمتر از شایستگی های عام) 5.17 درصد( توجه شده است. همچنین آموزش پژوهش به صورت تلفیق شده در محتوای دروس مختلف انجام می گردد و حتی در کتاب تخصصی تفکر و پژوهش پایه ششم نیز آموزش پژوهش به صورت فرایندی-البته در حد توان دانش آموزان این دوره- مغفول واقع شده است.کلیدواژه ها
شایستگی های پژوهشی، برنامه درسی قصد شده، دوره دوم ابتداییمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.