تبیین مدیریت بهره وری زنان کارآفرین در ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین همایش سراسری مباحث کلیدی در علوم مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NCPIM03_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد علیپور

عضو هیئت علمی پیام نور واحد عنبر اباد کرمان

فرنگیس سمیعی زاده

دانشجوی کارشناسی رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه پیام نور عنبرآباد

چکیده

نگرش فرآیندی به مدیریت براساس مجموعه ای از فعالیتهای مرتبط با یکدیگر که بنیاد برنامه ریزی، سازماندهی، رهبری و کنترل قرار دارد شکل می گیرد. امروزه وجود رقابتهای جهانی برای ورود به بازار از یک سو و محدودیتهای منابع از سوی دیگر ضرورت توجه به مدیریت بهره وری را بر همگان روشن ساخته است. بسیاری از دولتها در بحران های اقتصادی توانسته اند با اتخاذ تدابیر و سیاستهایی با بهره مندی از نیروی کار زنان بر بحرانهای جامعه خود فائق آیند و در مسیر توسعه موفق شوند. گزارش سال 2002 کارآفرین جهان که توسط مرکز کارآفرین کافمن منتشر شدهاست، تاکید می کند که کارآفرینی زنان نقش برجسته ای در سلامت اقتصاد ملتها دارد. این در حالی است که سهم زنان در کارآفرینی پایین است. براساس آمار مرکز جهانی کارآفرینی GEM از بین 2.4 میلیارد نفر نیروی کار در جهان مردان 50 درصد بیشتر از زنان درگیر امر کارآفرینی هستند. در دو دهه اخیر در سراسر جهان مطالعات بر روی کارآفرینی زنان در حال گسترش است زیرا زنان در زمان کوتاهی توانسته اند با ورود به عرصه کسب و کار تحولات عظیمی در توسعه اقتصادی کشورها ایجاد کنند.از این رو مقاله حاضر با استفاده از روش توصیفی تحلیلی درصدد است تا به این سوال پاسخ گوید که مدیریت بهره وری زنان کارآفرینی در ایران چگونه است؟ در مقابل سوال فوق فرضیه در نظر گرفته بیانگر ان است که مدیریت بهره وری زنان در ایران به نسبت موفق بوده است. برای رسیدن به جواب فرضیه و سوال فوق به بررسی شاخصهای تعیین کننده بهره وری زنان کارآفرین پرداخته شد و براساس نظرسنجی از زنان کارآفرین میزان شاخصهای بهره وری در آنان تبیین گردید. نتایج به دست آمده از تحقیق نشان میدهد که براساس نظر خبرگان شاخصهای رشد در فروش و نوآوری در تولید روش تولید و نوآوری در بازار و همچنین تامین نیازهای اقتصادی خانواده، کسب قدرت و اعتبار در جامعه دستیابی به رضایت شغلی رفاه خانواده و ایجاد تعادل در زندگی خانوادگی و کاری، شاخصهای تعیین کننده بهره وری زنان کارآفرین در ایران محسوب می شوند که از بین شاخصهای فوق نوآوری در روش تولید و ایجاد تعادل در زندگی خانوادگی و کاری از مهمترین شاخصهای بهره وری زنان کارآفرین محسوب می شوند به عبارت دیگر زنان کارآفرین در این زمینه ها بهره وری قابل توجهی داشته اند.

کلیدواژه ها

مدیریت، بهره وری، زنان ایرانی، کارآفرین، زنان کارآفرین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.