ارزیابی مقاومت فشاری و جایگزینی خاکستر بادی بجای سیمان بتن حاوی الیاف فلزی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM04_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 778
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا زمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشکده فنی و مهندسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

محمدرضا زمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشکده فنی و مهندسی، پردیس علوم و تحقیقات کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

جواد اسفندیاری

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

چکیده

نظر به اینکه الیاف در بتن گسیختگی نرم را در پی دارد و نمونه های بتن اعم از فشاری، کششی و خمشی پس از شکست، از هم گسیختگی نمی شوند، این موضوع از جمله محاسن الیاف فلزی خصوصاً الیاف موجدار سینوسی و قلابدار در هنگام وقوع زلزله می باشد، که فرصت لازم را برای فرار به ساکنین می دهد. الیاف فلزی علاوه بر تأثیر مثبت در ویژگی های مکانیکی، سبب بهبود ماتریس بتن، شکل پذیری و پاسخ گویی به بار ضربه و نیز کنترل عرض و انتشار ترک می گردد. در این تحقیق از مواد پوزولانی مصنوعی خاکستر بادی و میکروسیلیس به منظور افزایش دوام بتن و نیز جهت جایگزینی سیمان استفاده گردید. خاکستر بادی علاوه بر این، در بهبود کارایی بتن تازه و کمک به حفظ محیط زیست موثر است. در این تحقیق از سنگدانه های مرغوب طبق استاندارد، شن شکسته تیزگوشه از معدن سنگ کوهی و ماسه طبیعی رودخانه ای، آب شرب شهر کرمانشاه و فوق روان کننده بر پایه پلی کربوکسیلات، الیاف فلزی داخلی موجدار سینوسی به طول 25 میلیمتر، استفاده گردید. هدف از انجام تحقیق بررسی مقاومت فشاری بتن با الیاف فلزی در شش سری 0/4 تا 1/5 درصد نسبت به حجم بتن بود و پس از آن الیاف فلزی 0/8 درصد به عنوان درصد بهینه انتخاب و با مواد پوزولانی خاکستر بادی و میکروسیلیس در چهار سری مختلف 20 تا 50 درصد به عنوان جایگزین سیمان پرتلند، ترکیب گردید که نتیجتاً مقدار 30 درصد جایگزین به عنوان درصد بهینه فشاری انتخاب شد. نهایتاً الیاف ترکیبی فلزی و پلی پروپیلن در سه سری مختلف تحت بررسی قرار گرفت. تعداد نمونه های تست شده شامل 98 نمونه مکعبی بود که تحت آزمایشات فشاری قرار گرفت.

کلیدواژه ها

الیاف فلزی، خاکستر بادی، میکروسیلیس، مقاومت فشاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.