بررسی بهبود کیفیت توان به منظورپایداری ولتاژ شبکه توزیع با استفاده از ادوات FACTS

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM04_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 755
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی تقوی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دپارتمان مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه- ایران

مجید گندمکار

دانشیار، دپارتمان مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه - ایران

چکیده

در عصر حاضر شاهد تحولی عمیق در سیستم های انتقال قدرت و همچنین گسترش خطوط انتقال و توزیع در سراسر دنیا می باشیم. یکی از مسائل مهم در سیستم های قدرت پایداری است که می تواند به پایداری زاویه ای و پایداری ولتاژ تقسیم شود. در پایداری زاویه ای معمولا پایداری گذرا و پایداری دینامیکی بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. گسترش خطوط انتقال نیرو و توزیع انرژی الکتریکی با مشکلاتی روبروست که برای رفع آن طرح های مختلفی مطرح گردیده است. یکی از این مشکلات، نوسانات ولتاژ در طول شبکه می باشد. کنترل کننده های مبتنی بر الکترونیک قدرت مرسوم به ادوات FACTS راهکاری برای رفع این مشکل است. یکی از مهم ترین مزایای این ادوات فکتس در سیستم های قدرت، بهبود پایداری گذرای سیستم است. پایدار ساز سیستم قدرت مهم ترین وسیله برای میرایی نوسانات بوده است اما در برخی از نقاط کار توانایی لازم در میرایی نوسانات را ندارد و استفاده از تجهیزات FACTS یک راهکار مناسب برای این مسئله می باشد. این ادوات توان عبوری از خطوط پر بار را کاهش، بار پذیری خطوط را افزایش، تلفات سیستم را کاهش و پایداری و قابلیت اطمینان سیستم را بهبود می بخشند. برای اصلاح و متعادل سازی وضعیت نامتعادلی بار یک فیدر در طول یک دوره زمانی معین از یک روش بهینه سازی مبتنی بر الگوریتم ژنتیک برای جایابی بهینه جبران سازها در طول فیدر استفاده شده است. با استفاده از الگوریتم و نرم افزار تهیه شده رفتار نامتعادل یک فیدر نمونه برای مدت یک هفته بررسی و شبیه سازی شده و مطالعات بهینه سازی برای جبران سازها بر روی آن صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

شبکه های توزیع، خط انتقال، UPFC، SVC، STATCOM، FACTS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.