برآورد میزان آب قابل استفاده از استحصال آب باران جهت استفاده در کشاورزی (مطالعه موردی شهرستان گرمسار)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین رویداد پیوند آب و انرژی شریف
  • کد COI اختصاصی: ENERWAT01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 543
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهین حنیفه پور

دانشجوی دکتری مهندسی منابع طبیعی – بیابان زدایی دانشگاه تهران

مهسا عبدالشاه نژاد

دانشجوی دکترای- مهندسی منابع طبیعی – بیابان زدایی- دانشگاه تهران

فرشته پورآصف

دفتر پژوهش های کاربردی سازمان آب و برق خوزستان

چکیده

موضوع کم آبی در اکثر مناطق خشک و نیمه خشک معضلبزرگی به شمار می رود که بسیاری از فعالیت های عمرانی را با مشکل مواجهمی نماید. استفاده بهینه از منابع آبی موجود و تلاش جهت دستیابی به منابعآبی جدید دو راه حل عمده برای رفع نسبی این مشکل به شمار می رودبرنامه ریزی جهت جمع آوری آب باران از سطوح آماده شهری (پشتبام ها، سطح عایق کارخانجات و انبارها باند فرودگاه ها، سطحمعابر،خیابان ها، جاه ها و...) می تواند در بسیاری مناطق کشور منبع آب پایدارو مناسب را فراهم کند. استحصال آب باران یکی از شاخص ترین تکنیک هایمدیریت بهره برداری از آب باران برای مقابله با کم آبی می باشد که در مناطقمواجه با کمبود آب بسرعت در حال توسعه می باشد. مبنای این روشاختصاص سطحی از زمین برای جمع آوری نزولات و سپس ذخیره سازی آنبرای استفاده در زمان مورد نیاز می باشد. با توجه به تنوع روش هایاستحصال آب باران، باید در انتخاب روش مناسب به ویژگی هایی از قبیلمقدار بارندگی و نحوه توزیع آن، توپوگرافی زمین، و ... توجه شود. هدف ازتحقیق حاضر بررسی حجم آب قابل استفاده از آب باران در شهرستانگرمسار است. براساس نتایج بدست آمده میزان بارندگی منطقه طی دورهآماری 25 ساله برابر 121 میلیمتر است که بر این اساس حجم آب کلتولیدی 627 میلیون مترمکعب می باشد که اگر 72 درصد آن را تبخیر وتعرق به حساب آوریم حجم آب قابل استفاده 175/5 میلیون مترمکعب میباشد که با توجه به وسعت شهرستان جهت امور کشاورزی، آب شرب،صنعتی و غیره قابل استفاده است.

کلیدواژه ها

آب باران، استحصال، بارندگی، کم آبی، گرمسار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.