مقایسه نرم افزارهای تجاری ارزیابی چرخه حیات
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی ارزیابی اثرات محیط زیستی ایران
- کد COI اختصاصی: IRANEIA14_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 4611
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه مازندران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه مازندران
استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشگاه مازندران
چکیده
ارزیابی چرخه حیات (LCA) یکی از کارآمدترین روش های ارزیابی محیط زیستی بالقوه یک محصول است که توسط ایزو استاندارد شده است. این روش به سرعت مورد استقبال پژوهشگران قرار گرفت و به دنبال آن نرم افزارهایی جهت تسهیل انجام فرآیند ارزیابی چرخه حیات روی کار آمدند. از طرفی دیگر وابستگی شدید ارزیابی چرخه حیات به داده ها باعث شد تا بهره گیری از نرم افزار های LCA بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد. طیف های مختلفی از نرم افزارهای LCA استفاده می کنند که هر یک نیاز های خاص مربوط به خودشان را دارند. در حال حاضر، با وجود چندین نرم افزار تخصصی در این حوزه و ارائه خدمات گسترده به محققین، انتخاب نرم افزار مناسب و متناسب با نیازهای کاربران به مسئله ای کلیدی تبدیل شده است. از آنجایی که اکثر این نرم افزارها به ازای ارائه خدمات هزینه دریافت می کنند و غیر رایگان هستند، انتخاب بهترین نرم افزار که نیازهای پژوهش مورد مطالعه را برطرف سازد ضروری است تا بتوان با صرف کمترین هزینه بهترین نرم افزار را با توجه به الزامات پژوهش انتخاب نمود. در این مقاله، هفت نرم افزار ارزیابی چرخه حیات تجاری مورد بررسی قرار گرفته است و امکانات و ویژگی ها و نقاط ضعف و قوت این نرم افزار ها را در کنار قیمت آن ها مورد مطالعه قرار داده است تا پژوهشگران با توجه به آن نرم افزار مورد نظر خود را انتخاب نمایند.کلیدواژه ها
ارزیابی چرخه حیات، نرم افزار، LCAمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.