بررسی ارتباط بین ساختار سرمایه و سهم بازار و رقابت در بازار محصول با تاکید بر نقش استراتژی های رقابتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF04_677
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر سیفی

دانشجو گروه حسابداری واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

رسول برادران حسن زاده

دانشیار و عضو هیئت علمی گروه حسابداری واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

چکیده

هدف اصلی و اساسی این پژوهش بررسی تاثیر ساختار سرمایه و سهم بازار و رقابت در بازار محصول با تاکید بر نقش استراتژیهای رقابتی در بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. در این تحقیق جهت اندازه گیری ساختار سرمایه از دو معیار اهرم کل و اهرم بازار استفاده می شود و برای اندازه گیری رقابت در بازار محصول از شاخص هرفیندال هریشمن استفاده می گردد. این تحقیق در زمره تحقیق های همبستگی قرار دارد. و از نوع پس رویدادی می باشد . همچنین تحقیق حاضر از نوع کاربردی و به روش مطالعه کتابخانه ای انجام گرفته است. در این تحقیق 75 شرکت از بین صنایع غذایی، شیمیایی، و دارویی در طول دوره 1385 تا 1392به عنوان نمونه انتخاب گردیده اند. نتایج آزمون های فوق به طور کلی نشان می دهدکه بین ساختار سرمایه و سهم بازار شرکت ارتباط معنا داری وجود دارد و بین اهرم مالی شرکت و سهم بازار شرکت ارتباط معنا داری وجود دارد اما بین اهرم بازار شرکت و سهم بازار شرکت ارتباط معنا داری وجود ندارد. و نیز رقابت در بازار محصول بر ساختار سرمایه تاثیر معنا داری دارد. در شرکتهای با استراتژی مکمل بین رقابت در بازار و اهرم کل شرکت رابطه معنی داری وجود دارد. ولی با اهرم بازار رابطه معنی داری وجود ندارد و همچنین در شرکتهای با استراتژی های جایگزینی بین رقابت در بازار با هیچ یک از معیارهای ساختار سرمایه رابطه معنی داری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

ساختار سرمایه، سهم بازار، اهرم مالی شرکت، اهرم بازار شرکت، رقابت در بازار محصول، شاخص هرفیندال هریشمن، نسبت تمرکز و مقیاس استراتژی رقابتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.