ارتباط بین توانمند سازی روانشناختی با تمایل به ترک خدمت کارکنان حرفه ای، باتوجه به نقش میانجی حمایت سازمانی درک شده و سبک رهبری مبادله ای (رهبر- عضو) و تعدیل گری اعتماد سازمانی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF04_675
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 474
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هما درودی

گروه مدیریت بازرگانی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی, زنجان، ایران

فرح باقری

گروه مدیریت اجرایی،واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی, زنجان، ایران

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه توانمندسازی روانشناختی با تصمیم به جابجایی و ترک خدمت کارکنان، با توجه به نقش حمایت سازمانی، تبادلات رهبر - عضو و اعتماد سازمانی می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از حیث روش ،توصیفی – تحلیلی با رویکرد پیمایشی است. جامعه آماری شامل تمامی کارکنان متخصص، ماهر و حرفه ای شاغل در شرکت پردیس صنعت سیاره سبز (گرین) در شهر تهران می باشد (150=n) نمونه آماریبه تعداد 108 نفر با استفاده از فرمول کوکران و به روش تصادفی ساده انتخاب شده است.گردآوری داده ها براساس پرسشنامه استاندارد و بومی سازی شده مدل آلپرولیونت (2015) می باشد.روایی پرسشنامه ها با استفاده ازروایی صوری و تحلیل عاملی (0/805=KMO) و پایایی آنها با گزارش ضریب آلفای کرونباخ کل(0/814) مورد تایید قرار گرفت. در تحلیل داده ها از روشهای آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد که در تحلیل توصیفی از نرم افزار spss نسخه 21 و در تحلیل استنباطی و آزمون فرضیه های پژوهش، از معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل 8/8 استفاد شده است. نتایج پژوهش با استفاده از تکنیک تحلیل مسیر نشان داده شده که طبق فرضیه های پژوهش، رابطه منفی و معنی داری بین درونی سازی اهداف، توانایی و کنترل ادراک شده با تصمیم به ترک کار کارکنان وجود داردو نیز تعدیل گری اعتماد به سازمان و سرپرست قوت (شدت) رابطه ای را که موجب کاهش ترک کار می شود، تقویت نموده و میانجی گری حمایت سازمانی ادارک شده و سبک رهبری مبادله ای(رهبر- عضو)، در ارتباط بین توانمندسازی روانشناختی موجب کاهش تصمیم به ترک خدمت کارکنان می شود و در پایان با توجه به نتایج پژوهش، پیشنهادهای کاربردی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

توانمندسازی روانشناختی، مبادله رهبر- عضو، حمایت سازمانی ادراک شده، اعتماد سازمانی، ترک خدمت، پردیس صنعت سیاره سبز(گرین)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.