بررسی عوامل تسهیل کننده و محدود کننده در اجرای مدیریت مشارکتی از دید مدیران و پرسنل واحدهای منتخب دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1386

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین همایش ملی نظام پیشنهادها در سازمانهای دولتی و موسسات خدماتی
  • کد COI اختصاصی: SUGGESTION02_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1524
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حبیب اله کواری

استادیار وعضو هیات علمی دانشکده بهداشت –دانشگاه علوم پزشکی سمنان

چکیده

مدیریت مشارکتی یکی از روشهای کامیاب اداره کردن کار گروهی است که در پنجاه سال گذشته نخست در قلمرو سازمانهای صنعتی و بازرگانی و سپس در دیگر موسسات فرهنگی و اجتماعی به کار گرفته شده است. نظام مشارکت عبارتست از نگرش جامع برای جلب مشارکت فردی و گروهی کارکنان و تقویت روحیه مشارکت در آنها در جهت رفع مشکلات و بهبود مستمر در مورد تمام ابعاد سازمان و محیط و کارکنان در این صورت مدیریت مشارکتی ارتباط دائم متقابل و نزدیک بین مدیریت ارشد و کارکنان است. روش کار: در این مطالعه در بین مدیران از هیچ روش نمونه گیری استفاده نگردیده است و در بین تمامی مدیران( 30 نفر) پرسشنامه توزیع گردید و برای انتخاب پرسنل از هر واحد 30 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با حجم مساوی انتخاب گردید که در کل حجم نمونه شامل 210 نفر می باشد.ابزار بررسی، دو نوع پرسشنامه می باشد که هر دو پرسشنامه در برگیرنده اطلاعات دموگرافیک جامعه پژوهش بوده و در مورد دیدگاه مدیران و پرسنل واحد ها نسبت به عوامل تسهیل کننده و محدود کننده در اجرای مدیریت مشارکتی در واحد های دانشگاه می باشد .یافته ها:در این پژوهش مشخش شد که اغلب مدیران سازمان از بین مردان انتخاب می شوند( 70 درصد) که بیشترین فراوانی سنی در بین مدیران مربوط به سنسن بین 31 تا 40 با مقدار 57 درصد می باشد.بیشترین فراوانی در بین مدیران از نظر تحصیلات مربوط به مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر (56/5 درصد ) و در بین پرسنل مربوط به مقطع کارشناسی با فراوانی 51 درصد است.از 180 پرسشنامه ی تکمیل شده توسط پرسنل بیشترین آگاهی پرسنل در زمینه ی اجرای مدیریت مشارکتی مربوط به آگاهی پرسنل از نقش و وظایف خود در نظام مشارکت با میانگین امتیاز 40/83 و بالاترین میزان آگاهی مدیران در این زمینه مربوط به اگاهی از مفاهیم و فلسفه ی اهداف نظام مشارکت (76/67) بوده است.از جمله عوامل تسهل کننده از دید مدیران می توان به منتفع شدن کارکنان و مدیران از مزایای اجرای نظام مشارکت، آگاهی از مفاهیم و فلسفه اهداف مشارکت و ... نام برد که این عوامل از دید پرسنل شامل تمایل به اجرای نظام مشارکت در واحد خود، وجود اختیارات کافی به مدیر واحد برای اجرای نظام مشارکت و... می باشد.از جمله عوامل محدود کننده از دید پرسنل شامل موانع قانونی و نبود ضوابط انعطاف پذیر در اجرای نظام مشارکت،وجود اختلاف فاحش بین حقوق کارمندان و مدیران و، توزیع نابرابر قدرت و اختیار در سازمان و ... نام برد.همچنین از جوله عوامل محدود کننده از دید پرسنل می توان به استفاده از روشهای نامطلوب و غیر استاندارد در اجرای نظام مشارکتی، منتفع نشدن تمام کارکنان از مزایای اجرای نظام مشارکت در سازمان، نبود روحیه و انگیزش تحول پذیری در سازمان و ... نام برد.

کلیدواژه ها

عوامل تسهیل کننده و محدود کننده- مدیریت مشارکتی – مدیران –پرسنل –دانشگاه علوم پزشکی شیراز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.