بسط غیرخطی مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای برای پورتفوی صنایع در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از گشتاورهای مراتب بالاتر در چارچوب مدل های حالت-فضا

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 291

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AMSCONF04_446

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

چکیده مقاله:

با توجه به نارسایی های مدل سنتی قیمت گذاری دارایی سرمایه ای در خصوص نشان دادن تاثیر درجه تقارن و درجه کشیدگی منحنی بازدهی دارایی سرمایه ای در تبیین تغییرات بازده هی ها و ریسک سرمایه گذاری در دارایی های مالی، مقاله با وارد نمودن گشتاورهای چولگی وکشیدگی، در مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای، آن را به مدل چهارگشتاوره بسط داده و با استفاده از داده های روزانه صنایع فعال در بورس اوراق بهادار تهران، ازمهر 1376 تا پایان شهریور 1394، در قالب مدل حالت-فضا تخمین می زند. نتایج نشان می دهند که ورود معیارهای همچولگی و همکشیدگی در اندازه گیری ریسک سیستماتیک صنایع فعال در بورس اوراق بهادار تهران تایید شده و مقدار ضریب تداوم اثر شوک، برای معیارهای اندازه گیری ریسک سیستماتیک برابر واحد است. بدین معنی که پویایی های کواریانس، همچولگی و همکشیدگی ریسک سیستماتیک، دارای فرایند گام تصادفی است و تداوم اثر شوک بر بازدهی های صنایع، بیش از یک دوره و دایمی می باشد. همچنین، علامت معیار همچولگی ریسک سیستماتیک در مدل برآوردشده مثبت است. یعنی، همانند مبانی نظری موجود، گشتاور سوم برای سرمایه گذاران در صنایع فعال در بورس اوراق بهادار تهران محبوب بوده و در تصمیم گیری آنها نقش داشته است. علامت معیار همکشیدگی نیز مثبت است. یعنی اگر نوسانات نرخ های بازدهی بازار بورس اوراق بهادار تهران باثبات/بی ثبات باشد آنگاه نوسانات نرخ های بازدهی صنایع فعال در این بازار باثبات/ بی ثبات خواهد بود. بر خلاف یافته های اکثریت مطالعات انجام شده داخلی، نتایج حاصله بیانگر این است که معیارهای همچولگی و همکشیدگی مکمل معیار کواریانس ریسک سیتماتیک بوده و بطور درونزا در درون مدل تعیین شده و تحلیل پویایی های این معیارها نشان می دهد که این معیارها از فرایند گام تصادفی تبعیت کرده وبا ضریب ثابت در مدل قیمت گذاری دارایی های سرمایه ای وارد نمی شوند.

کلیدواژه ها:

مدل حالت-فضا ، همکشیدگی و همچولگی ، فرایند بازگشت به میانگین ، مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای چهار گشتاوره

نویسندگان

علی حیدرپور

ارومیه- دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • تهرانی رضا، احمد نبی زاده و میثم بلگوریان. بررسی تاثیر ...
  • رهنمای رودپشتی فریدون، ‌زهرا امیرحسینی. تبیین توان درجه اهرم اقتصادی ...
  • Ab dymomunov, A. & Morley, J. (2011).Time variation of CAPM ...
  • Andrew. C.Harvey, Siem Jan Koopman & Neil Shephard (2004). State-space ...
  • _ Bajpai, S. _ Sharma, A.K. (20 15).An Empirical Testing ...
  • 1- Neslihanoglu, S. (2014). Validating and Extending the Two-Momet Capital ...
  • Reddy, M. S., Durga, S. (2015). Testing the validity of ...
  • Sharpe, W. F. (1964). Capital asset prices: A theory of ...
  • Zudi, Lu. & Zhuang, Yuchen. (2012). Risk, Return and Market ...
  • نمایش کامل مراجع