طراحی مدل فرهنگ سازمانی برای استقرار مدیریت دانش
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: AMSCONF04_346
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1839
نویسندگان
مربی، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور
مربی، گروه حسابداری، دانشگاه پیام نور
چکیده
هدف از این پژوهش ارایه مدل فرهنگ سازمانی مطلوب برای پیاده سازی مدیریت دانش در سازمان ها می باشد. این پژوهش در سال 1395 و با مطالعه 30 فقره مقاله نمایه شده از سال 1388 تا 1394 با موضوع «بررسی رابطه بین مدیریت دانش و فرهنگ سازمانی» در پایگاه های علمی، اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، پایگاه مجلات تخصصی نور، پرتال جامع علوم انسانی، بانک اطلاعات نشریات کشور و برخی نشریات علمی و پژوهشی که مقاله هایشان در پایگاه های فوق نمایه نشده بود؛ با روش توصیفی تحلیلی انجام شده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد پژوهشگران از مدل های فرهنگ سازمانی دنیسون، کویین، رابینز و... جهت ارزیابی فرهنگ سازمانی مناسب برای استقرار مدیریت دانش بهره برده اند. ولی بررسی ادبیات پژوهش در حوزه مدیریت دانش نشان می دهد مدل های فرهنگ سازمانی مذکور نمی تواند محک مناسبی برای استقرار مدیریت دانش در سازمان باشد. در این پژوهش با توجه به بررسی های صورت گرفته متغیرهای تیم سازی، یادگیری، مذاکره وگفتگو، حمایت مدیریت وارتباطات عناصر فرهنگ سازمانی مناسب برای استقرار مدیریت دانش در سازمان ها را تشکیل می دهند. البته مدل ارایه شده خالی از نقص نمی باشد. در پایان این نظریه مطرح است که سازمان ها برای استقرار سیستم های مختلف مدیریتی نیاز به طراحی فرهنگ سازمانی مناسب با همان سیستم ها دارند، به بیان دیگر موفقیت و شکست اجرای برنامه های مدیریتی در سازمان ها نیز به این مهم بستگی دارد.کلیدواژه ها
مدیریت دانش، فرهنگ سازمانی، نظریه فرهنگ سازمانیمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.