بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت دانش کارکنان در بانک توسعه صادرات ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF04_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 759
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد طباطبایی فر

کارشناس ارشد مدیریت دولتی ، گرایش مالی

سعید محمدی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی ؛گرایش تحول

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین هوش هیجانی با مدیریت دانش در بین کارکنان بانک توسعه صادرات ایران است.هدف از انجام پژوهش حاضر یافتن پاسخ برای این پرسش است که آیا میان هوش هیجانی و مدیریت دانش در بانک توسعه صادرات ایران رابطه ای وجود دارد؟ جامعه آماری در این پژوهش کلیه کارکنان بانک توسعه صادرات ایران می باشند که تعداد آنها 1177 است. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده و حجم نمونه آماری بر اساس آن تعداد 290 به روش تصادفی و با خطای 0.05 انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات مورد نیاز از روش میدانی، مطالعه کتابخانه ای و پرسش نامه هایی بدین شرح استفاده شده است. ابزار اندازه گیری هوش هیجانی و مدیریت دانش در این پژوهش پرسش نامه استاندارد هوش هیجانی شرینگ با آلفای کرونباخ 0.864 و پرسش نامه مدیریت دانش نیومن و کنراد با آلفای کرونباخ 0.782 می باشد که از پایایی مورد قبولی برخوردار بودند. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی از نظر روش، توصیفی از نوع همبستگی بوده و در تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شده است، برای آزمون فرضیه ها با استفاده از نرم افزار spss و از دو روش آماری آزمون فریدمن و محاسبه ضریب همبستگی پیرسون برای تعیین رابطه و همبستگی هوش هیجانی و مدیریت دانش، استفاده گردید. نتایج حاصل از روش رگرسیون چند متغیری خطی نشان داد که ارتباط بین متغیرهای «هوش هیجانی» و «مدیریت دانش» معنی دار است. همچنین بین متغیرهای «ابعاد هوش هیجانی» با «مدیریت دانش» همبستگی نسبتا قوی وجود دارد و ابعاد مدیریت دانش نیز با هوش هیجانی رابطه معنی داری داشتند.

کلیدواژه ها

بهره هوش، هوش هیجانی، مدیریت دانش، بانک توسعه صادرات ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.