بررسی رابطه بین بدبینی کارکنان با عملکرد شغلی: نقش تعدیل گر تعهد عاطفی به سازمان در کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF04_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 673
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد هاشم حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، گروه مدیریت دولتی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

احمد سعیدی

دکترای تخصصی اقتصاد و مدیریت مالی آموزش عالی: استادیار موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین بدبینی کارکنان با عملکرد شغلی آنان: نقش تعدیل گر تعهد عاطفی به سازمان در کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون، انجام شده است. پژوهش، از لحاظ هدف کاربردی و از حیث روش، از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش، متشکل از کلیه کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون مشتمل بر 3489 نفر می باشد. بر این اساس تعداد 350 نفر با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی، انتخاب و از آنها آزمون به عمل آمد. بمنظور تجزیه و تحلیل اطلاعات، پس از آمار توصیفی، از ضریب همبستگی پیرسون با استفاده از نرم افزار spss، برای بررسی وجود یا عدم وجود رابطه بین متغیرها استفاده شد. سپس روش تحلیل چند متغیره (معادلات ساختاری) بااستفاده از نرم افزار آموس برای بررسی فرضیه ها (تاثیر متغیر مستقل و متغیرهای میانجی بر متغیر وابسته) مورد استفاده قرار گرفت. در ضمن از آزمون کولموگروف – اسمیرنوف برای بررسی نرمال بودن متغیرها استفاده گردید. بر اساس نتایج، وجود رابطه منفی و معنی دار میان بدبینی کارکنان و عملکرد شغلی، تأیید شد که می توان بر اساس آن استنباط نمود که سطح پائین بدبینی کارکنان در سازمان، می تواند باعث بهبود عملکرد شغلی کارکنان گردد. همچنین وجود رابطه ی مثبت و معنی دار و معنی دار میان تعهد عاطفی به سازمان و عملکرد شغلی و رابطه ی منفی و معنی دار میان بدبینی کارکنان و تعهد عاطفی به سازمان نیز تأیید شد. افزون بر آن، نقش تعدیل گر مثبت متغیرتعهد عاطفی به سازمان در رابطه میان بدبینی کارکنان با عملکرد شغلی نیز بر اساس یافته های این پژوهش به تأیید رسید.

کلیدواژه ها

بدبینی کارکنان، عملکرد شغلی، تعهد عاطفی به سازمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.