تحلیل پوششی داده ها ابزاری برای ارزیابی کارایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای کاربردی در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: AMSCONF04_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی نصراللهی

استادیار گروه مدیریت صنعتی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

چکیده

ارزیابی کارایی واحدهای اقتصادی همواره یکی از دغدغه های اصلی محافل دانشگاهی و اجرایی بوده است. بنابراین وجودروشی به منظور ارائه بازخورد در جهت بهبود عملکرد مراکز مختلف اقتصادی و دستیابی به ابزاری جهت برآوردن این نیازمراکز، بسیار ضروری و منطقی به نظر می رسد. راهکارهای گوناگونی برای ارزیابی کارایی در طول زمان پیشنهاد شده اند کههر یک دارای مزایا و معایبی هستند. در این نوشتار ضمن مروری بر مفاهیم کارایی و روش های ارزیابی آن، به بررسی تحلیلپوششی داده ها به عنوان یکی از ابزارهای پرکاربرد و جامع ارزیابی کارایی پرداخته شده است. نسخه های گوناگونی از تحلیلپوششی داده ها ارائه شده و موجب گردیده تا این ابزار بتواند در حل بسیاری از مسایل پیش روی سازمان ها و تصمیمگیرندگان کارآمد باشد. انواع مدل های گوناگون تحلیل پوششی داده ها نیز در ادامه متن بررسی شده اند. در پایان برخیمعایب و کاستی های این روش نیز بیان شده تا کاربران در هنگام استفاده نسبت به این نقاط ضعف حساس تر باشند.

کلیدواژه ها

ارزیابی کارایی، تحلیل پوششی داده ها، مدل های CCR ، مدل های BCC ، کارایی فارل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.