تحلیلی بر توسعه پایدار شهر ارومیه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی و مدیریت فرهنگی شهرها
  • کد COI اختصاصی: DCONF01_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 607
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره آزادفلاح

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد سمنان – ایران ، مدرس دانشگاه پیام نور استان البرز

الهام افتخاری

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور هشتگرد

فوژان امیری

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی ، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور میناب

سید رامین غفاری

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ، رییس دانشگاه پیام نور شاهین شهر اصفهان

چکیده

شهر ارومیه که برای سده های دراز و همانند دیگر شهرهای ایران زمین از نوعی پایداری در قالب شهری کهن با ساز و کاری سنتی و بومی بهره می برد به ناگاه با شروع و اجرای برنامه های مدرن گرایی در سال های نخستین سده حاضر دچار نوعی گسست ساختاری و معنایی با گذشته خود شد و این رشد و توسعه شهری و تغییر و دگرگونی ساختار هویتی آن تا به آن جاپیش رفت که افزون بر زمین های کشاورزی حاصلخیز پیرامونی خود کوه ها و کوهپایه ها را نیز در نوردید. رشد و توسعه انفجار گونه شهر، در فقدان هر گونه برنامه ریزی دقیق براساس مدیریت پایدار و دراز مدت شهری منجر به ایجاد مشکلات فراوانی از جمله نارسایی در سیستم خدمات رسانی، حمل و نقل درون شهری، تخلفات ساختمانی و عدم رعایت قوانین و مقررات شهرسازی، به زیرساخت و ساز رفتن زمین های مرغوب کشاورزی و موارد بسیار دیگر گردیده است. روش این پژوهش براساس هدف کاربردی و براساس ماهیت توصیفی - تحلیلی است، که جمع آوری اطلاعات براساس مطالعات کتابخانه ای - اسنادی و پیمایشی صورت گرفته، هدف اصلی این مقاله بررسی و تحلیل مدیریت توسعه پایدار شهر ارومیه می باشد. از جمله راهکارهای پیشنهادی عبارتند از نگاه بلند مدت و شناخت نسبت به تغییرات جمعیتی، ایجاد سازمانی قدرتمند، استفاده از نیروهای متخصص و آگاه در جهت توسعه پایدار منطقه.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار ، ارومیه ، توسعه شهری ، چالش ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.