تحلیلی بر مدیریت توسعه پایدار گردشگری استان البرز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش بین المللی افق های نوین در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی و مدیریت فرهنگی شهرها
  • کد COI اختصاصی: DCONF01_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا زند مقدم

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری ،واحد سمنان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، سمنان،ایران

زهره آزادفلاح

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه آزاد اسلامی ،سمنان ، ایران ، مدرس دانشگاه پیام نور استان البرز

الهام افتخاری

دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ، عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان البرز

کیوان درخشان

کارشناس ارشد علوم اجتماعی مدرس دانشگاه پیام نور استان البرز

چکیده

امروزه صنعت گردشگری چه در داخل و چه در خارج مرز ها، باعث جابه جایی میلیون ها تن می شود. روش این پژوهش براساس هدف کاربردی و براساس ماهیت توصیفی – تحلیلی است، که جمع آوری اطلاعات براساس مطالعات کتابخانه ای- اسنادی و پیمایشی صورت گرفته ، هدف اصلی این مقاله بررسی و تحلیل مدیریت توسعه پایدار گردشگری استان البرز می باشد. که اصل اساسی را بیشتر بر روی چالش ها و تنگناهای که خطر جدی برای گردشگری محدوده مورد مطالعه داشته و دارد را مورد هدف خود قرار داده است. لذا سیاست های راهبردی در جهت ایجاد گردشگری پایدار در منطقه شامل: بهسازی منابع موجود توریستی چه در زمینه طبیعی و چه در زمینه تاریخی ، بازسازی و مرمت آن قسمت از منابع طبیعی و تاریخی که تقریبا از بین رفته اند یا در حال از بین رفتن هستند، بهره برداری بهینه و اصولی از منابع موجود از طریق برنامه ریزی ، سرمایه گذاری ، نظارت و کنترل های ضروری ضمن توجه به ایجاد مراکز خدماتی و تاسیساتی و آموزش های لازم در این زمینه به مراکز عمده تفریحی - توریستی که نسبت به سایر مراکز از اولویت بهره برداری بیشتری برخوردارند ، آموزش افراد (گردشگران و ساکنین بومی) بطور مستمر جهت تعامل متقابل ؛تامین خدمات عمومی ( اقامتی ،رفاهی، فرهنگی ، آموزشی ) زیرساخت ها، مدیریت یکپارچه؛ برنامه ریزی جهت درآمد پایدار برای ساکنین می باشد.

کلیدواژه ها

گردشگری پایدار، عدالت جغرافیای، البرز، مدیریت گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.