بررسی تعیین زوایای آتش ترکیب TCR و TSC به منظور کاهش هارمونیک با استفاده از شبکه عصبی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مهندسی برق باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
  • کد COI اختصاصی: BPJCEE01_211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 720
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عابدین همتی علمدارلو

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

جاسم جمالی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

بابک غلامی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون

چکیده

انتقال توان اکتیو از تولید کننده به مصرف کننده نیاز به بستری مناسب خواهد داشت که این بستر را پخش صحیح توان اکتیو به وجود می آورد. به منظور کنترل توان راکتیو در سیستم، بانک های توان راکتیو، که شامل بانک های توان راکتیو پیوسته و گسسته می باشند، و ترانسهایی با نسبت دور متغیر در سیستم قرار داده می شوند. یکی از جدیدترین پیشرفتهای صنعت برق، استفاده از سیستمهای انتقال جریان متناوب انعطاف پذیر به عنوان جبران سازهای پیوسته در سیستم قدرت است. این تجهیزات با سرعت کلیدزنی زیاد به صورت ترکیب سری و موازی جهت کنترل پارامترهای سیستم و انعطاف پذیر کردن آن به منظور بهبود بهره برداری و حداکثر استفاده از امکانات بالقوه سیستم طراحی می شوند. از جمله کاربردهای این ابزار می توان به کنترل ولتاژ، کنترل پخش بار، بهبود پایداری گذرا و دینامیکی، محدود کردن جریان و تغییر سطح اتصال کوتاه اشاره کرد. جبران سازی های TCR و TSC دو ابزار معروف FACTS هستند که بصورت موازی مدار قرار می گیرند. یکی از مهمترین پارامترهای جبران کننده های توان راکتیو، تولید حداقل هارمونیک می باشد. امروزه با توجه به حرکت سیستمهای قدرت جهت بهتر کردن کیفیت توان و از آنجا که یکی از مهمترین بحثهای کیفیت توان بحث هارمونیک است، جبران کننده ها باید به گونه ای طراحی شوند که حداقل هارمونیک را تولید کنند. به این منظور با در نظر گرفتن فرم کلی جبران ساز در حالت های مختلف و زاویه آتش های مختلف تایریستور در سیستم، هارمونیک تولیدی محاسبه می شود. سپس می توان از یک سیستم هوشمند به منظور کنترل این زاویه آتش در سیستم استفاده کرد. در این مقاله با استفاده از سیستم هوشمند شبکه عصبی زوایای آتش جبران سازهای TCR و TSC طوری تعیین می گردند که هارمونیک ایجاد شده توسط این جبران سازها حداقل گردد.

کلیدواژه ها

کنترل توان راکتیو، پایداری گذرا و دینامیکی، جبران سازهای TCR و TSC، شبکه عصبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.